Min egen träning, låt resan starta!

Som PT & Coach har alltid mitt största fokus & prio legat på mina klienters träning & mål. Mitt egna har bara ”funnits där” vid sidan av som en självklar del av vardagen. Med det sagt menar jag såklart inte att jag varit lat eller fuskat med min träning, snarare tvärtom. Det har alltid varit viktigt att ta hand om mig själv, min kropp & att sträva efter egen utveckling. Men min kropp & träning har snarare varit ett ”verktyg” för att testa, lära, utveckla & inspirera mig själv & andra till nya mål & resultat.
Jag ger alltid 100% av mig själv oavsett det gäller mig själv eller mina klienter, men jag har kanske egentligen aldrig riktigt unnat mig själv en riktig effort & satsning med ett långsiktligt mål & en välplanerad väg dit.

Men efter vårens trainingcamp i Dallas bestämde jag mig, nu ska jag satsa på mig själv…på riktigt!
Steg 1 var att bli hel i min rygg (el så hel jag kan bli) efter min skada jag drog på mig maj 2015.
Steg 2 var att, för första gången i mitt liv, bestämma mig för att jag inte skulle vara ensam på denna resa. Jag har därför inlett ett samarbete med Guy Cisternino från USA, Pro Bodybuilder som i skrivande stund själv förbereder sig för sitt 7e Mr Olympia i Sept.

image1.jpeg

Guy ska få fria händer att hjälpa mig med min kost & träning under både off- & on season. Vad vår ”on season” (diet) nästa år leder till återstår att se, men mycket lutar såklart åt tävlingsscenen igen & då ffa internationellt. Exakt vad, hur & när återstår att se. Det får helt enkelt tiden & min utvecklingskurva styra…
Du bygger inte muskler över en natt & jag kommer låta allt ta den tid det behöver innan jag eventuellt entrar scenen igen. Det viktigaste för mig när jag tävlar har alltid varit att ha roligt & så ska det givetvis vara denna gången med. & lägger jag nu ner extra tid & prio på min utveckling & väg dit så vill jag också vara riktigt redo när jag väl kliver upp på scenen igen.:)
Jag har medvetet vilat i över en månad från ordentlig träning denna sommar. Dels för att låta skadan & kroppen i allmänhet få lite extra tid till återhämtning/vila innan uppstart med nya upplägget, men även också för att trigga min motivation & mitt sug efter att verkligen satsa stenhårt!
& jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var taggad just nu!;)

Den längre vilan gör att jag just nu ger kroppen lite tid att komma igång & hitta tillbaka till 100% power igen. Planerar att va tillbaka helt någon gång i sept & dra igång med ”chefen” fullt ut efter Mr Olympia ca.
Fram tills dess har vi kontinuerlig kontakt varje vecka där vi bollar nuvarande träning & passupplägg.

Nu under uppstarten kommer jag även köra en del träning med en annan tränare inom crossfiten (CF) & då med fokus på teknik & styrka i alla tyngre bas- & styrkelyft.
CF-en ligger mig varmt om hjärtat & har gjort sedan den klampade in på svensk mark ordentligt för ett gäng år sedan. Jag både tränade en del CF (mest på ”skoj”) & höll även träningsresor med inriktning på detta då, mkt i samband med min TV-sväng i gladiatorerna då denna form av träning var ett perfekt komplement till min vardagliga styrketräning.
Egentligen har jag alltid varit den som föredragit tuffare, intensivare & mer utmanande träning framför ren & enbar styrketräning på gym. Men tyvärr funkar inte en kombination av 100% satsning inom båda dessa för mig både gällande tid & fysiskt belastning & utveckling.
Så just nu kommer CF-en få förbli en skön & rolig träningsform & ett bra komplement till min satsning inom fitness så länge jag fokuserar på rätt delar av den.:)
Jag kommer hålla er update om min träning, både på gymmet & i boxen framöver.
Min resa börjar sakta men säkert dra igång & jag har nog aldrig förut varit så här taggad.:)

På återseende mina vänner…

Best Regards,
Helene Ahlson
Www.foreverfitsweden.com