SM GULD & 4 svenska rekord! :D

Så var SM över för den här gången!
Om jag börjar med bänkpressen som gick under torsdagen kan jag berätta att tankarna gått lite fram och tillbaka pga att kunna topprestera även dagen efter.
Vi bestämde oss till slut för att sikta på ett svenskt rekord i bänken och hoppas på att det skulle räcka för vinst och att jag därmed skulle ha mer krafter kvar för fredagen.

Det gick precis enligt plan. En lätt ingång på 100 kg och därefter ett svenskt rekord på 103 kg. Eftersom jag inte behövde göra det tredje och sista lyftet valde jag att spara dessa krafter till dagen efter.

Vet inte hur jag ska beskriva gårdagen… Är sååå himla glad över mitt guld och mina svenska rekord, men känns nästan som att guldet förra året kändes roligare att vinna. Då var det kamp till sista lyftet och ingen hade väl egentligen räknat med att jag skulle gå in och ta den gamla mästarinnan. Det var en helt obeskrivlig lycka!!

Men tillbaka till gårdagens tävling. Inför denna tävling hade jag satt upp lite egna mål, vilka var ganska höga…
Mitt mål var att sätta svenska rekord i samtliga grenar och det lyckades jag hålla i alla utom böjen…
Den var tung på 150,5 kg men absolut inte omöjlig!! Tror det handlade mycket om nerver och lite tekniska fel. Så slutade på 142,5 kg

I bänken gick jag direkt in på ett svenskt rekord, 103 kg (gamla rekordet låg på 100 kg). Kändes plätt lätt så gjorde en höjning till 106 kg, vilket är nytt tävlngs PB för mig. Just denna pressen är den bästa bänkpressen jag någonsin har gjort!!! Bra fart och bra träff. Sååå himla glad för den bänken och kände att jag hade mer i kroppen så höjde till 110 kg, min nya drömgräns!!! Vet inte riktigt om jag trodde på den till 100%, men ville så gärna försöka. Den var sååå himla nära, trodde faktiskt att den skulle gå när jag pressade den så långt, men men nästa gång…;)

Till marken kände jag att jag tappat stinget lite men lyckades tillslut att fokusera och boosta upp lite ny energi. Sista lyftet på 166 kg innebar ett svenskt rekord, vilket var målet. Jag kände iof sig att jag hade lite mer kräm i kroppen men kände mig nöjd just då med 166 kg. Får bli mer nästa tävling ist…;)

Sist vill jag TACKA ALLA som hjälpt mig under resans gång! Min älskade man Peter som stöttat och hjälpt mig på alla sätt både under träning och tävling. Kloka Petter som hjälpt mig med allt från träningsupplägg, teknik och tankar kring tävlingen. Kristian som alltid är med på alla pass och pushar gränserna och hejar på. Detta halvår med vår styrkelyftssatsning tillsammans har varit sååå rolig!!

Inte att förglömma, ANDREAS IVERT KIROPRAKTOR LKAI!!! Utan att överdriva så har denna man hjälpt mig att hålla mina muskler och min kropp i optimalt trim under hela min tunga satsning. Massage, knäckning akupunktur med nålar har gjort underverk för min kropp!! Tack Andreas!!

Att både familj och vänner var på plats när jag tävlade höjde självklart stämningen och känslan av stödet från er var grymt!! Tack för att ni kom och hejade och peppade mig till bra vikter!!

Sist men inte minst min sponsor MM Sports och Lelle & Olle. Ert stöd betyder mycket och hjälper mig att kunna prestera så som jag gör! Tack!

Nedan finns ett längre filmklipp från hela styrkelyftstävlingen på fredagen.
Jag startar min första böj 1.14 in i klippet, 2,05 startar bänken och 4.45 startar marken.

//J