Drömmen om att bli stor och stark

Alla har vi börjat någonstans. Vi har alla för varit små men många gånger med desto större drömmar. Jag har redan sedan jag var väldigt liten varit väldigt målinriktad och alltid vetat vart jag ville. Oavsett små som stora saker så visste jag alltid mitt slutgiltiga mål om det så gällde skolan, träning, jobb eller annat. På grund av min enorma vilja som många gånger både kan vara på gott och ont, kan man om man använder det smart använda det som motor för att driva sig själv framåt. På samma vis kan det även användas betydligt mindre smart och driva dig åt det andra hållet. Det är endast du själv som väljer vilket håll du styr motorn, vänster som höger, framåt som bakåt.

Som jag nämnt tidigare så har jag haft flera olika kroppsformer och en form var den väldigt mycket tunnare varianten. Den där muskler inte direkt var något som var i överflöd och inte heller något överflödigt kroppsfett. En kost som vad väldigt låg på kolhydrater och ett träningssätt där löpspåret och crosstrainern var några av mina dagliga vänner som jag varje dag spenderade timmar för. Ju längre tiden gick och ju smalare jag blev desto mer insåg jag att jag inte bara ville vara smal. Skillnaden mellan smal och vältränad är enorm. Smal och utan former är inget som gör dig så kvinnlig. Det jag drömde om var att byta min kotiga och tunna kropp mot muskler och bli stark och vältränad för att kunna utstråla träningsglädje, hälsa och att Jag trivs med mig själv. Från den dagen då jag kom underfund med detta började den stora egentliga resan jag hade framför mig. Att kunna något i teorin och därmed veta vad som bör och inte bör göras, vad som är rätt och vad som är fel är o vissa lägen lättare sagt än gjort. Att träna för mycket och äta för lite är ingen nyhet att det inte leder till något så bra i längden. Men att kunna trotsa dessa så kallade hjärnspöken som smyger sig på och viskar i örat att du hör fel gör inte saken lättare när det gäller att trotsa det som känns så fel. Trots att det är det enda rätta för Dig just för stunden.

Tack vare, för det är faktisk just det, tack vare Min enorma vilja så går allting. Och jag visste att om jag även kan gå såhär långt, fast då dessvärre helt åt fel håll, kunde jag ändå mitt i situationen se och vända på förhållandet. Kunde jag komma såhär långt åt fel håll skall det ju också då även att komma lika långt om inte längre, fast åt rätt håll?

Med dem tankarna varje dag nötandes och åter nötandes i huvudet fanns det inget mer att göra än att kämpa. Trots att det var träningen som var starten till att jag blev så smal, blev det även träningen som blev min räddning. Jag upptäckte personer, var av en vid namn Helene Ahlsson, som så länge jag kan minnas varit en stor förebild för mig. Hon tävlade då i programmet Gladiatorerna och jag såg en bild på henne och tänkte att ”Sådär vill jag också se ut!”. Och med den tanken så insåg jag att leva på sallad, tillsammans med timvis av konditionsträning aldrig skulle ta mig till den fysiken som jag drömde om.

Styrketräningen kom in i mitt liv och även vikten av hur mycket mat som kroppen faktiskt kräver om jag skulle börja styrketräna och växa. Jag ville bli vältränad, få muskler och kunna forma min tunna kropp till det som jag drömde om. Bli stark och kunna lyfta tungt. Att att en gång kunna tävla i fitness var bara en dröm som jag så ville uppnå någon gång i livet. Att inte ses som en tunn tjej utan att faktiskt kunna synas att jag i alla fall har lyft lite vikter upp och ner. Konditionsträningen byttes mot vikter och den mat jag tidigare åt på tre dagar åt jag istället på en.

Trots att jag fortfarande kan bli mycket starkare och mycket större och trots väldigt stora framsteg är ändå resan långt ifrån fulländad. Jag har lärt mig otroligt mycket på vägen, framförallt att allting är möjligt. Vägen har många gånger varit tuff, både fysiskt och mentalt. Men allting kräver tid, men ingenting är omöjligt. Kan man flyga till månen och tillbaka så kan jag blir stor och stark och jag kommer inte sluta förrens jag är där. Tids nog. Hårt arbete och tålamod tills drömmen blir till verklighet.

201511191733468860_sbig.jpg

Kram från Jenny