Från 105 till 80 kg

Det bästa med mitt jobb är förutom att jag får jobba med just det jag brinner för så är det att träffa alla dessa underbara människor som jag får lära känna. Män som kvinnor, gamla som unga, stora som små. Oavsett detta har alla som kommer till mig en sak gemensamt där denna gemensamma nämnaren är att de alla vill göra en förändring av det som de besitter just nu. Oavsett om det är att bli starkare, gå upp eller ner i vikt eller börja äta bättre så vill de alla ändra på något. Oavsett om det så är jakten på ett hälsosammare eller lyckligare liv eller så jakten på en högre vikter i gymmet.

Jag har tidigare berättar om min käre klient Jonas som jag aldrig slutar beundras över. När jag träffade Jonas för första gången var det en kille med en vikt på 107 kilo, med en kropp som var van vid chips i soffan och en syn på sig själv som resulterade i ett sämre självförtroende. Oavsett hur Jonas såg på sig själv och att han bar stora, pösiga kläder för att inte visa sin kropp så hade han något som många beundras av. Han hade viljan och drivet till att göra förändra något för att må bättre. Att kunna titta på sig själv i spegeln och vara stolt över den person som tittar tillbaka. Jonas stora mål var även att gå ner till sin drömvikt, vilket för honom var en vikt på 80 kg. På plats vårt första möte lovade jag då Jonas att vi skulle lyckas att komma dit. Det skulle krävas bra kost, träning och tålamod men vi skulle lyckas.

Trots att Jonas har haft problem med sin höft och detta har skapat stora hinder eftersom han är enormt begränsad i sin träning och även inte heller varken kan gå längre sträckor och än mindre jogga. Däremot har Jonas tyckt väldigt mycket om spinning och även crosstrainern har varit ett skonsamt alternativ för att kunna ersätta promenader. Styrketräning i gymmet, spinning och crosstrainer tillsammans med bra mat har givit precis dem resultaten som vi jagade och en sådan sprudlande person som Jonas syns inte bland vanligheterna. Inte ett enda gnäll under hela perioden trots skador och hinder som vi varit tvugna att jobba runt. Jonas har också varit iväg på många jobbresor, hotellövernattningar och även en veckas semester i Frankrike. Trots detta levererar han helt fantastiska resultat!

Personer som Jonas är en ära att få jobba med. Häromdagen slog vågen om till 80 kg, och Jonas fick äntligen fira med sin champagne som han så länge längtat efter! En helt annan person är nu den man jag träffade för drygt 16 veckors sedan. En numera väldigt glad och hälsosam man som verkligen strålar och självförtroendet är så mycket bättre!

Vi hade länge skämtat om att hans kläder blivit för stora nu på gymmet, så tillsammans med champagnen fick han även ett par nya short i rätt storlek o present! Jonas är värd all heder för det jobb han har lagt ner. En stor motivation för många som har sett hans resa och han sätter verkligen spiken på huvudet för att visa att allting är möjligt så länge viljan finns!

Sluta aldrig jobba för det ni drömmer om! Hoppas ni blir lika inspirerade som jag av Den här killens förvandling!

20151126135289501_sbig.jpg
20151126135285430_sbig.jpg

Ha en härlig dag!

Kramar från Jenny