Proteinhavrebollar

Under dieten inför höstens tävlingar råkade jag för första gången testa delicatobollar fast i gul förpackning, och då alltså med pärlsocker och mer havregryn i. Lite som ett underverk sjänkt från ovan så skall jag erkänna att det slank ett x antal sådana vissa dagar. Dock inte heller så otippat på grund av denna otroliga chokladbomb är dessvärre inte det mest nyttiga alternativet i affären, så därför bakade jag istället en väldigt mycket nyttigare variant med bra innehåll idag. Vilodag för mig från gymmet så perfekt att pyssla i köket och jag älskar att baka! Dessa är jättebra att förbereda och ställa i kylen, eller om man vill ge bort dem och slå in dem i fina små cellofanpaket och kanske som julklapp längre fram till någon som du tycker om!

Det tar bara ungefär 10 minuter att göra och kräver ingen ugn utan bara ett kylskåp för att bli lite fastare. Så bara att blanda och börja rulla för glatta livet!

201511221414419704_sbig.jpg

Ingredienser:

250 g minikeso

4 dl havregryn

1 dl chokladproteinpulver

1,5 dl sötningsströ

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 msk flytande laktosfritt margarin

Ca 1 dl vatten

Riven kokos till garnering att rulla i

Gör såhär:

Rör ihop alla ingredienser jämnt i en bunke. Tillsätt eventuellt extra vatten så att konsitensen blir såpass fastatt det går att forma bollar. Rulla bollar av smeten och rulla dem därefter i riven kokos. Lägg på ett fat och låt stå i kylen en stund före servering

201511221414413912_sbig.jpg
201511221414408760_sbig.jpg
201511221414417043_sbig.jpg
20151122141441951_sbig.jpg

En ny och betydligt bättre motsvarighet för mina annars så älskade favoritDelicato! Ha en fortsatt superfin söndag och ta hand om er!

Kramar från Jenny