Upplägg – Vansinnesbenpass!

Bland det värsta och roligaste jag har gjort! På fredagens agenda stod ett välplanerat benpass sedan några dagar tillbaka. Jag tränar mycket själv, men att träna med andra ibland sätter fart på motivationen och sättet att tänka kring passet rörs om. Igår skulle jag för första gången köra ett pass men en vän och granne till oss, som även jobbar som brandman så det blev ett gästpass på den fina brandstationen här i Falkenberg! Fina lokaler och väldigt fint bemötande från resterande personal, så stort tack för vänligheten. Det är så roligt att komma till ett nytt ställe och få väldigt trevligt bemötande och därmed ett fint och vänligt intryck. När det kommer till att träna med andra, som i alla sporter så är det alltid bäst att träna med någon som är jämnlik eller snäppet bättre för att kunna sporras och utvecklas maximalt. Framförallt när vi igår körde ett benpass, är det skönt att vara någorlunda jämna för att slippa plocka av och på vikter för mycket under passet utan man kan istället hålla ett bra och högt tempo.

När jag skrev ner upplägget var tanken en rejäl utmaning, men när jag sedan läste det igen innan passet undrade jag hur i hela friden jag tänkte. Jag såg att passet skulle komma att bli otroligt långt och tungt men det sporrade mig bara ännu mer! Passet tog precis som min gissning nästan exakt 2 timmar, med pauser på 30-60 sekunder mellan allting och riktigt jobbigt men trots allt något av de roligaste passen någonsin. För er som därför vill ha lite inspiration till nästkommande benpass skriver jag därför ut gårdagens vrålpass, och nog för att jag många gånger har haft grym träningsvärk tar detta priset! Aldrig haft så ont i både framsida, baksida och rumpa på samma gång och komma ner till skorna, toan eller golvet kan jag drömma om idag! Men precis som det skall vara! Upplägget såg ut följande (SS=superset):

Uppvärmning cykel/crosstrainer 10 minuter.

Liggande benpress 5×10
SS
Raka marklyft i smithen 5×10
SS
Jägarvila 5xmaxtid tills du ramlar

Gående utfallssteg med hantlar 4×12/ben
SS
Liggande lårcurl 4×12, dropset de sista två seten

Benspark 5×12, dropset de två sista seten till total failure

Sumosquats i smithen, 3×12 (tunga!)
SS
Sumosquats med hantel 3×12

Avsluta med gående utfallssteg utan vikt 4×40 (20steg/ben)

Benen var helt slut och mer än soffa, film och mat blev det inte igår kväll! Dietlyx med en god köttbit på kvällen och idag känns benen mer än någonsin. Men är det något jag får motivation av så är det att få ett riktigt sådant här dunderpass. Så känner ni någon gång att motivationen behöver en skjuts så testa att köra ett riktigt bra pass med någon som triggar er och får er att plocka fram de allra sista krafterna! Även ett bra tips är att lägga in mycket superset om man kör tillsammans med någon, för jag tycker om högt tempo och inte massa vila i mina pass, och därför kan man med hjälp av superset bara byta övning med varandra och minimera vilan, det fungerar riktigt bra! Hoppas någon känner sig sugen att testa passet och köra slut på benen!

Ha en fortsatt fin kväll och ladda inför en ny vecka imorgon!

20161301613289751_sbig.jpg

Från brandstationens långa korridorer som jag fick äran att promenera avslutande utfallssteg i.
20161301613287560_sbig.jpg