Tävlingsplaner för 2016

2016 innehåller väldigt mycket spännande och det är ett år jag ser fram emot väldigt mycket. Planering och utveckling på många plan som ligger på bordet redo att kartläggas.

Det som ligger närmast är en väldigt efterlängtad resa. Om 10 dagar styr färden mot USA för en resa i en månad, för att besöka både San Fransisco, LA, Vegas, San Diego och Mexico. En resa för livet som jag ständigt räknar ner dagarna för. Det skall bli helt fantastiskt att få komma dit!

Mycket utveckling inom jobbet kommer, PT-jobbet växer och jag älskar det jag gör vilket gör att jag hela tiden vill utvecklas ännu mer, läsa till extra utbildningar samt att jag vill om allting tillåter även gå en massörutbildning.

När det kommer till träningsbiten och mina tävlingsplaner, så man skall aldrig säga aldrig, så inget är hugget i sten men jag har tävlat två år i rad, med rätt långa dieter till båda säsongerna vilket självklart märks i kroppen. Efter mina första tävlingar var tanken att ta en lång offseason, det höll sig sådär när tävlingssuget föll på och vips var jag uppe på scen igen. Efter förra årets diet och tre tävlingar kände jag dock efteråt att jag ville vänta länge, jag ville bygga upp en bättre fysik och framförallt bara äta och träna för att må bra. Jag var helt enkelt efteråt lite less på det. Missförstå mig rätt, för tillfället efter 21 veckor av diet så var jag trött på det och kände att jag inte ville mer. Dock efter några månader är suget precis lika stort så nu gäller det återigen att hålla sig i skinnet för min del.

Planen istället för detta år, genom mycket funderingar och tänk så är det uppbyggnad och offseason som gäller. Att dieta året runt för tävlingar har sin charm, men jag vill utvecklas och bli bättre och jag måste därför även vara snäll mot kroppen och ge den den chansen. Att jag inom några månader skulle påbörja en diet igen känns långt borta eftersom jag vill kunna se tydliga skillnader till nästa gång jag intar scenen. Med mycket och bra mat, tung träning som numera är fokus samt vila så är prioriteringarna detta året annorlunda. Vilan får större utrymme i mitt liv, vilket jag annars är dålig på. Tyngre vikter och fokus på muskelutveckling och volymträning för att utveckla fysiken på bästa sätt efter mig. Kosten håller jag till bra mat på veckodagarna, med rutiner som är lätta att hålla samt enkel och clean mat som jag tycker om. På helgerna är det friare och ofta blir det kvällen som jag äter annorlunda. Dagarna blir ofta rätt lika veckan för att jag är en rutinmänniska och mår som bäst med regelbundna måltider av bra mat. Men när det faller in så njuter även jag ibland av livets goda.

Fokus ligger på att utvecklas, men framförallt att må bra. Träna hårt, äta, vila och göra det som jag tycker om. Kunna få vara den spralliga, glada och positiva tjej som jag nog skulle beskrivas som. Få jobba och utvecklas med mina klienter, få hjälpa andra till att hitta en mer hälsosam livsstil och få inspirera till att leva ett aktivt liv med en bra balans. 2016 står utvecklingen i fokus. Jag vill mer än gärna tävla, både vårsäsong och höstsäsong om jag så kunde, men liksom vilan så gäller det för mig att hålla mig i skinnet, och istället jobba för att bli bättre och hålla alla tummar och tår för alla andra duktiga atleter som entrar scenen i år istället.

11988576_1233966673295689_7658629395471738673_n.jpg

Bild från Junior SM 2015

Ta hand om er och era nära och kära!
Styrkekramar från Jenny