Konsten att varva ner

Jag har alltid varit en väldigt aktiv tjej redan sedan jag var liten och träning har funnits i mitt liv på ett eller annat sätt redan när jag var barn. Jag är uppväxt med att man rör på sig, hittar på aktiviteter och är ute mycket i naturen. När styrketräning sedan kom in i mitt liv och träningen till 99% utförs inomhus på gym, försöker jag ofta komma ut och älskar att promenera, gärna i skogen eller vid havet då jag turligt nog bor endast 3 km med gångavstånd till vårt fina Kattegatt.

FullSizeRender(2).jpg

Skrea Strand en underbar vårdag i April

Under mina vilodagar som jag ofta måste schemalägga, just av den enkla anledningen att jag tycker det är så fantastiskt roligt att träna och då vill lägga in fler pass än vad jag skall. Kroppen behöver även vilan, just för att det skall fortsätta vara lika roligt och för att kunna prestera tunga pass av bra kvalité. Jag har många gånger kommit till punkter där jag borde vilat, men istället åkt till gymmet och det har slutat med riktigt usla pass, just för att kroppen säger ifrån och talar sitt tydliga språk att den vill vila. För mig så innebär inte vila att lägga mig på soffan, jag är alldeles för rastlös för det utan jag vill istället hitta andra saker som får mig att må bra på mina vilodagar. Det kan vara lugna promenader, att vistas i skogen, på stranden, träffa vänner eller släkt eller hitta på andra kreativa saker som tar mig långt bort från gymmets svettiga lokaler. Något som jag verkligen genuint älskar är att komma hem till min mor och far, mitt föräldrahem där lugnet sprider sig och det är total ro för mig. Jag kan fortfarande om jag så vill bara ligga och mysa i soffan till ljudet av någon i köket, höra tvn stå på långt bort i bakgrunden och varje gång alltid få känna mig att känna mig som barn på nytt. Oavsett hur gammal jag är, så kommer jag hem till mina älskade föräldrar så är jag alltid deras lilla flicka.

Något som verkligen är vila för mig är att hjälpa mamma i trädgården, något som jag värdesätter enormt mycket och alla tankar, krav och måsten är som bortblåsta och total vila både för kropp och knopp. Vilan handlar inte enbart av att kroppen behöver vila för liksom kroppen så behöver även det mentala pauser ibland. Vissa tittar på film, vissa går på spa och jag är ute i trädgården. Alla har vi olika saker vi kopplar av till men huvudsaken är ATT vi kopplar av. Kropp som huvud.

IMG_6820.jpg

Experten på hur man vilar! I Findus liv finns inga måste eller krav.
IMG_6826.jpg
IMG_6834.jpg
IMG_6847.jpg

Trädgården i sin finaste skrud en vårdag i solen. Här trivs jag som bäst på mina vilodagar.

Efter en dag hos far och mor är mina batterier laddade, humöret på topp, kroppen åter fylld med energi och därefter kan jag ta vidare där jag pausade livets vanliga och fartfyllda tempo. Hitta det som får dig att koppla av, Mitt liv består och kretsar otroligt mycket kring träning, men livet är inte enbart träning. Man får inte glömma bort kroppen, hälsan, de man älskar och allt fint som finns runt omkring oss. Njut av livet och lär dig konsten att varva ner, även om det kan låta lättare än vad det är.

Idag är det däremot en stark dag på agendan!
Dagen startade med träning för hjärtat och intervaller på schemat följt av rörelseträning, felxibilitet, stretching och foamrolling. I eftermiddag skall jag äntligen köra marklyft igen, och jag är så himla laddad! Hoppas ni alla har en underbar söndag, oavsett om ni tränar eller kanske har vilodag och laddad för en nya vecka imorgon!

Ta hand om er, Starka kramar från Jenny