Ny kropp, ny livstil.

Att säga något är en sak, men att sätta saker och ting i verket, då hamnar ursäkter ofta före det som verkligen borde göras. Nyårslöften, är ett praktexemplar kring detta. Viljan till att förändra är stor och ett nytt år där sista siffran i vårt årtusende skulle vara det som ger oss den enorma kraften till att förändra våra liv, dör dessvärre ut efter några veckor av tappra försök. Däremot så kommer det ofta till den punkt där viljan av något annat blir för stor och man tappar helt enkelt fokus på det huvudsakliga målet längre fram, och många ger upp. Tillbaka på ruta ett.

Just precis innan nyår, några månader backandes bakåt så kom en ung kille in till mig på mitt kontor för hjälp med att komma igång med att ändra sin livsstil. Ett nyårslöfte som för många kanske skulle gått i kras, men som för denna kille skulle ta en helt annan väg. Från pizza och alldeles för mycket sprit, festande och en väldigt ohälsosam livsstil så hade formen efter år av detta formats därefter och något som en dag fick bli vändpunkten. Bukfetma är dessutom den farligaste varianten av fetma eftersom fettet lägger sig kring magen och buken istället för kring lår, rumpa och höfter. Fettsamlingarna kring buken ökar även risken för diatbetes, högt blodtryck och även hjärt/kärlsjukdomar. Därav är detta en väldigt viktigt varningssignal att lyssna på; när buken känns mer ”hård” av fett och definitivt vid lägre ålder, vilket denna man så förståndigt gjorde och tog tag i.

12987072_1395236937168661_2949150306470158530_n.jpg

När pizzan och snabbmaten byttes till rutiner med bra kost, bra kolhydrater, protein och fettkällor i lagom mängder upptill en mer aktiv livsstil med både gymträning och konditionsträning har resultaten även kommit därefter. Det finns inget quickfix utan det är rent arbete som krävs tillsammans med bra kost. Att byta ut sina vanor och ändra rutiner i livet kan ge dig så mycket mer och därför bör man ta dessa tecken på allvar och försöka tänka till ett extra varv när det är dags att tänka på kostvanor och enkla steg att aktivera dig i vardagen.

Den 4 januari satte vi igång och idag är min fantastiska klient 18 cm smalare kring midjan med minskat bukfett och 17 kilo lättare. Dessutom är han starkare, både i kroppen och i sin självkänsla. Väl så viktigt, att ta hand om sig själv och faktiskt värdesatta sin kropp som du lever i 24 timmar om dygnet. Endast du kan göra förändringarna, men en investering som du kommer leva med resten av ditt liv! Jag är så otroligt stolt över vad denna killen har presterat hittills och det är en ära att få vara med på hans utveckling. Än så länge är vi halvvägs och med de här resultaten på denna tiden så är jag så laddad för att se vårt fortsatta samarbete! Hårt jobb lönar sig och jag säger bara, en bild säger mer än TUSEN ord! All heder och bra jobbat!

13007270_1395236887168666_3895533900097520401_n.jpg

Hoppas någon kan inspireras till att våga förändra, att ta hand om sin kropp och göra små förändringar som i förlängningen ger storartade skillnader för dig, din kropp och ditt välmående.

Starka kramar från Jenny