Av ursäkter byggs inga resultat

Att det kända uttrycket ”hårt jobb lönar sig” går varmt hos mig är det kanske inte så många som har missat. Många lär endast ögna igenom detta välkända ordspråk och inte heller tänka en extra tanke till vad det faktiskt innebär. Det kan låta hårt och häftigt att slänga upp ett ordspråk eller sju till en bild på våra sociala forum, men att sedan stå för vad vi precis skrivit, är en annan femma.

Att ha en plan inför vår utveckling och vad vi strävar efter är en av de viktigaste faktorerna till att utvecklas. Utan mål har vi inget at arbeta mot, och utan en målbild kommer vi heller inte komma någon vart eftersom vi inte vet vart vi är påväg. Poängen är rätt tydlig.

Så till att arbeta med målbilder och genom att lägga upp en tydlig plan på vart Du skall, gäller det därefter att agera. Här, någonstans på vägen inser många däremot att målet känns flytta sig i takt med att vi jobbar framåt. Att sätta höga mål är en nyckel till utveckling men att sen inse vad som krävs att komma dit, att det kanske kommer att kräva mer arbete och engagemang än vad Du tänkte dig innan du begav dig in på din nuvarande resa. Och här på vägen börjar vi flacka, vi börjar ifrågasätta våra beslut och vad vi satte upp för målbilder. Det som för en tid sedan kändes som den största jakten och glöden på länge är kvävd och målbilden känns längre och längre bort. Det är då, när ursäkterna istället börjar väga tyngre än målbilden och det som vi istället vill för stunden kommer före vad vi egentligen vill åstadkomma som mest som vi lätt hamnar in på villovägar och tvivlar på kan åstadkomma. Ursäkterna bygger upp en fasad och skapar en negativet som står i vägen för vår tro på oss själva. Och med negativet vet vi sedan tidigare att man lär inte krossa några barriärer med en inställning som går åt fel riktning.

Skärmavbild 2016-04-30 kl. 08.37.57.png

När ursäkterna börjar ta övertaget och vi börjar hitta andra vägar för att komma förbi det som vi en gång lovat oss själva, gäller det att pausa bandet och ställa sig frågan varför. Varför satte jag det målet som jag gjorde och varför är jag nu påväg att bryta det och gå helt fel riktning? Vad är det som gör att du nu inte håller dig till planen och det du ville mest för en tid sedan har nu fått byta plats med det som du vill mest för tillfället. Oavsett om det handlar om att komma i form eller om det handlar om att du så skall vila mer. Skall du komma i form och du ser dig själv stoppa ner en glassförpackning i kundkorgen eller om du skall vila och kommer på dig själv att packa träningsväskan. Varför? När du väljer att gå precis det steget åt fel riktning mot vad du egentligen vill.

Att rannsaka sig själv till varför man gör vissa saker trots att man vet vad som är rätt och fel är viktigare än vad man tror. Att gå till grunden med varför jag inte följer de mål som jag har satt. Har de förändrats, och isåfall varför. Om målen inte förändrats, varför gör jag då tvärt emot min plan?
Att köra med ursäkter och försöka med att lura sig själv kommer tillslut endast att bita dig i din egen svans. Det är ingen som tvingar dig till dina mål utan det är du själv som väljer dem. Men sätt då mål efter din kapacitet, trots att de utmanar, och tappa därefter inte fokuset. Sätt de mål som du verkligen vill, som DU tycker att du vill uppnå. Och glöm aldrig varför. För du lever ditt liv som du vill, det är du som gör dina förändringar och ingen annan. Men att kunna göra en förändring så krävs även en aktiv handling från ditt håll. Och den förändringen lär inte ske genom att använda ursäkter. Enklare än så blir det inte.

Skärmavbild 2016-04-30 kl. 08.39.25.png

Ta hand om er och ge inte upp era mål. Men det kommer krävas hårt arbete, disciplin och engagemang. Men det är endast du som ser till att det inte bara blir tomma ord, utan orden skall sättas i verket. Av Dig.

Starka kramar från Jenny