Att vara en förebild för andra

För ungefär 2 månader sedan fick jag frågan om det ärofyllda uppdraget att få äran att vara gäst i Body Magazines egen radiopodd Body Radio. Svaret var ett givet ”Ja”, och ämnet för avsnittet var att diskutera kring hur det är att komma in som ny i sporten, fördelar och nackdelar, samt lite hur det är att vara en förebild för andra människor och vad jag står för och vill sprida via mina sociala kanaler.

Intervjun var otroligt rolig att göra. Jag, Kenny och Linnea hade kunnat prata länge till utöver tiden. Men tiden går fort när man har roligt, ett gammalt men så sant uttryck.

När det kommer till det viktiga ämne att vara en förebild för andra, så är det ett ämne som jag tycker är väldigt viktigt att lyfta. Det finns många profiler inom träning, kost och hälsa som alla sprider ut sina budskap på sitt sätt. Oavsett hur man väljer att göra det så innefattar det dessutom, vilket många kanske inte tänker på, ett väldigt stort ansvar. Det som jag väljer att dela med mig av sprider sig lätt som ringar på vattnet i dagens sociala liv, och alla matas dagligen av så mycket information, bilder och filmer hela tiden. Om nu inte dessa material som skickas ut är med en tanke bakom, är det stor risk att det uppfattas på något helt annat vis ur andras synvinkel. Hur vill jag framstå? Men framförallt, hur vill jag att människor skall uppfatta mig och ta emot det som jag sänder ut? I radion fick jag just den frågan, och mitt svar var att jag vill sända ut glädje, en hälsosam livsstil, att uppskatta små saker i livet och framförallt kunna glädjas och må bra med livet i sin helhet. Jag vill inte sända ut signaler där jag aldrig visar att jag inte gör något annat än är på gymmet. Jag vill inte få personer att tro att du skall kunna bli stor och stark på 1400 kcal om dagen eller att stå på ett löpband varje dag och springa en mil. Jag vill visa att jag äter mycket, och nej, du blir inte tjock. Av bra mat blir du bra. Av mycket energi orkar du träna, orkar vara glad och orkar göra det som du vill i livet. Människor undrar hur jag kan få all min energi, men det är just för att jag gör det som får mig bra, äter mycket mat, tränar hårt och umgås med de jag älskar.

13509542_1455262274499460_1598612023_o.jpg

Jag skulle aldrig vilja leva ett liv utan träning, men bara träning är inte heller mitt liv. Det är en stor skillnad.

Trots att många inte tänker på det, så kan i slutändan mina och många andras händelser bli konsekvenser till många personers beteende. Positivt eller negativt, det är upp till både personen som lägger ut, och personen som tar emot att bestämma. Om dessa handlingar då inte är bra, blir heller inte konsekvenserna detta. Jag vill inte lägga ut bilder på min kropp med väldigt lite kläder, för utan kläder är det min sambo som skall se mig, inte Sveriges andra 9 miljoner människor. Det är träningen och glädjen till den och livet som jag vill visa. Och kunna visa upp den med en stolthet till att det jag förmedlar kan jag stå för. Jag vill inte ge människor en snedvriden bild av verkligheten. En förebild är inte alla gånger perfekt, en förebild har gjort tusen misstag med tagit sig upp och fortsatt. Med hård träning, mycket disciplin, mycket mat av bra slag och med tålamod och vilja, då är inget omöjligt. Att det är en sanning är även det något jag vill stå för och det krävs att man jobbar hårt för att ta sig långt. Men jag vill inte vara den som får människor, många gånger yngre personer, att komma in i livet och vår träningsbubbla med fel synsätt. Det jag sänder ut, vill jag göra människor glada av. Det ansvaret bär jag med mig, och går rakryggad framåt.

13467314_1455262364499451_1683879235_o.jpg

I den skog där jag har varit sedan barnsben. Det är, och kommer alltid vara något speciellt med den platsen.
13514330_1455262264499461_1870252149_n.jpg

Mycket träning kräver mycket mat. Och ingen stor fysik byggs på sallad.

Mer mat, mer respekt, mer ansvar och mer kärlek åt folket! 
Starka kramar från Jenny.