Biff och grönsakswok med ris

Jag lade igår upp på min Instagram en bild på en lunch som jag ofta äter, denna gången i önskan om den dagen då det går att posta bilder med doft. För denna rätten rykande färsk från spisen doftar så gott!

FullSizeRender(7).jpg

Zucchini, denna goda grönsak!

Jag fick önskemål om att skriva ut ”receptet”, vilket egentligen inte finns något recept utan bara några få ingredienser som tillsammans bildar en väldigt god rätt. God mat behöver inte innebära tråkig mat, så därför tänkte jag ändå här i bloggen, visa hur jag gjorde. Många ser nyttigare mat som ofta väldigt torr och tråkig men så är inte fallet, är den torr och tråkig är det snarare kockfärdigheterna som behöver uppgraderas hos dig själv. Denna rätt innehåller 4 ingredienser, lite salt och peppar och några andra kryddor och är en lika lätt som god måltid.

Gör såhär:
1. Börja med att koka ris, jag äter alltid jasminris då jag tycker att detta är det absolut godaste riset, ordentligt klibbigt.
2. Hacka därefter zucchini, röd paprika och lite rödlök och fräs kort i pannan med valfria kryddor. Citronpeppar är en favorit hos mig!
3. Finstrimla lövbiff och när grönsakerna börjar bli mjuka läggs även lövbiffen i pannan och får fräsa med. Väldigt kort tid krävs för att lövbiffen inte skall bli just torr och seg, utan en snabb vända ner i pannan innan den skall upp för servering tillsammans med riset!

Skärmavbild 2017-02-17 kl. 15.36.01.png

Glöm inte att en stark kropp också behöver mycket mat. Lycka till i köket och låt mig gärna veta vad ni tyckte om rätten!

Starka kramar
Från Jenny