Träna ben&rumpa med gummiband

Imorse körde jag ett riktigt svettigt pass för min otroligt duktiga klient Jasmin, en tjej som jag gillar skarpt då hon verkligen vågar svettas och ta i. I Jasmins fall så har hon redan rätt framträdande ben, framförallt framsida lår, så idag låg istället vårt fokus på rätt högintensiv träning samt mer fokus på ben och gluteus. Detta för att arbeta med att tighta till just dessa områden vilket är ett effektivt sätt då det ofta, framförallt hos kvinnor, samlas mer fett kring dessa delar.

Idag fick Jasmin testa en ny metod för henne med gummiband. Metoden när du använder dig av ett gummiband, antingen ett lite kortare eller ett längre som du viker dubbelt ger effekten av att du hela tiden måste arbeta för att trycka ut knäna, vilket ger en större påfrestning för gluteus, dvs rumpan. Vi placerade gummibandet precis under knäna vilket skapar en ständig press för rumpan utåt för att hålla gummibandet spänt och för att inte få någon inåtrotation i knäna. Ett väldigt bra, annorlunda och effektivt sätt för mer aktivering av denna muskelgrupp.

FullSizeRender(27).jpg

Sumoböj i smithmaskin med gummiband
IMG_0940.JPG

Sumoböj i smithmaskin med gummiband

Dagens väldigt svettiga och högintensiva benpass för Jasmin såg idag ut såhär. (SS=superset)

• Benpress, fötterna högt upp och brett. Fokus på hamstrings/gluteus.

• 

Hacksquat med gummiband SS Krabbgång med gummiband

• Sumoböj i smithmaskinen, inkluderat gummiband SS Step upp på låda; ett ben i taget.

• Raka marklyft med rep i kabel SS Sidhopp på stepbräda

• Sumoböj med kettlebell SS Raka marklyft med kettlebell (brett med fötterna) Denna övning kördes 8x8x8x8, ihopslaget till ett set med varannan böj, varannan rak marklyft.

FullSizeRender(28).jpg

Step up på bräda
FullSizeRender(29).jpg

Step up på bräda

Totalt en timme tog passet med ca 15 reps/övning, 3-4 set. En dygnsur Jasmin med skakiga ben lämnade gymmet trött men glad träningspasset var över.
För er som vill testa ett annorlunda träningspass, KÖR! Lämna även gärna en kommentar nedanför och berätta vad du tyckte om det.

Ta hand om er och kör hårt!
Starka kramar från Jenny