What motivates you?

Vilken helg. För mig är det så viktigt att kunna släppa vardag och ibland bara göra det som man känner för, just för att kunna hålla samma starka glöd vid liv hela tiden.

På andra håll i världen så har även denna helg bestått av Olympia Weekend i Las Vegas, vilket ger mig en enorm motivation av att se alla proffs tävla på världens mest prestigefyllda tävlingar. Där de bästa av de bästa gör upp om dessa titlar och allt enormt jobb och slit som ligger bakom dessa fysiker är något som motiverar mig otroligt mycket. Här hemma i Sverige gick både Junior samt Veteran SM i Alingsås av stapeln, där jag och min vän Sylvia åkte upp under gårdagen. Det är alltid lika roligt att se alla duktiga atleter, men också träffa alla dessa härliga människor som man så sällan träffar mer än lite speciella event och tävlingar.

IMG_1053.JPG

En av mina favoritplatser på jorden. Vid havet hemma i Falkenberg. Finns inga ord för en sådan himmel och ett sådant stilla hav en sensommarkväll.

Det är få saker som inspirerar mig så mycket som personer med enormt driv, glöd, vilja och engagemang till något.
Det gäller att hitta saker som får just Dig motiverad, och för många kan tävlingar, event, workshops etc vara väldigt bra att besöka för att laddas med ny energi. Oavsett vad det gäller, så är det så viktigt att hela tiden hitta det som motivera just dig, bryta gamla vanor eller göra saker som du inte är van vid för att hela tiden hålla glöden vid liv.

Helgen bestod även att ett benpass, som igår kväll rätt sent gick enbart på ren vilja. Kroppen var mer än sliten efter en lång vecka och en dag i Alingsås, men jag visste va jag skulle göra, så det var bara att sätta fart! Även ett nytt personbästa fick följa med hem trots den lite lägre energin i kroppen. Allt sitter i huvudet, och huvudet ville tillräckligt mycket för att få kroppen att lyda. Ett enkelt tips är även om ni ofta har svårt att hålla orken uppe under ett pass eller om ni känner er lite slitna, skriv ned vad exakt ni skall göra så alla planer är spikade kring vad som skall göras. Som jag nämnt i tidigare blogginlägg, det som finns nedskrivet kommer inte ändras, oavsett vad huvudet säger för stunden. Har ni skrivit ned vad som skall presteras på gymmet, och huvudet istället vill gå hem, spelar det ingen roll då ni vet vilket jobb som skall bli gjort innan ni kan lämna lokalen. Detta var min räddning under gårdagen då mitt jobb som skulle bli gjort, helt enkelt skulle göras. Punkt.

FullSizeRender(31).jpg

Front Raises i kabel, en bra övning för framsida axel.

Efter det var det en underbar kväll på restaurang med min andra halva följt av en lång natt sömn innan ännu mer lyx med en god hotellfrukost. Även en utflykt till Halmstad samt ett riktigt bra axelpass på Gladius under dagen.

FullSizeRender(30).jpg
IMG_1096.PNG

Facepulls, här med ett fantastiskt bra variant på grepp. Funkar även bra med rep. Bra övning för baksida axel.

Hitta det som motiverar just dig, om det så är bilder, videoklipp, materiella ting, nytt gym, en vän, din livs kärlek, en mor/farförälder eller vad det än är. Motivation är något som behöver skapas och skall inte heller tas för givet då utan motivation blir det svårt att lyckas. Hitta din glöd och var rädd om den, håll den väl vid liv och se till att den matas med nytt virke vid rätt tidpunkter för att inte slockna.

Starka kramar från Jenny