Min favoritfrukost – alla dagar om året

Likt rubriken lyder, kort och koncist – Min favoritfrukost alla dagar om året. Lotten faller givet på gröt Havregrynsgröt som går att variera i tusen och åter tusen varianter. Att använda havregryn som bas gör att jag håller mig mätt en bra stund, jag får i mig bra energi med långsamma kolhydrater som tas upp bra i kroppen för att orka till mitt nästa mål på förmiddagen. Jag gör alltid min gröt i micron med vatten, och därefter har i lite kokosolja för att dels få den krämigare med smak av kokos men även få med en väldigt bra fettkälla.

Gröten kan som sagt varieras i det oändliga, med olika smaker och toppingar helt efter vad man gillar. Många använder sig även av proteinpulver, vilket givetvis INTE är ett måste, men det ger ofta ännu mer variation kring smakerna på gröten.

Breakfast-porridge-2.jpg

Jag äter nästan alltid min gröt med hallon, då det är en stående favorit. Upptill detta är sedan en krämig variant av chokladcasein i kombination det godaste enligt mig.

Andra varianter på topping kan vara:
Keso
Kvarg
Mandelmjölk
Proteinpuddingar
Bär
Frukter
Nötter/mandel
Torkade frukter/bär
Jordnötssmör
Kokosflingor
Linfrö/solrosfrön
Kanel
Lågkalori jordgubbssylt/äppelmos (ex. Önos)

0014163ad6f65f26ca8dc9195d4fb932.jpg
oatmeal-addins-feat.jpg

Det är endast fantasin som sätter stopp till vad man kan toppa sin gröt med, men några riktlinjer är att se till att gröten som består till största del av kolhydrater, även får tillbehör med en proteinkälla och en fettkälla upptill. En bra frukost som funkar till vardag som helg!

Starka kramar från Jenny