Bra mat – Gör det inte svårare än vad det är.

Det är väldigt ofta som jag får frågor kring kost och träning. Majoriteten av förvirringen är då relaterat till kosten, då det ofta är den delen som de flesta verka tycka är svårast.
Dock finns det ingen att klandra eftersom det idag finns så mycket råd, rön och åsikter som matar våra hjärnor fulla varje dag.
Alla har vi våra filosofier, och likaså har jag mina. Och eftersom jag inte heller följer någon annans direktiv än mina egna på denna blogg, så kommer jag också därför att ta upp mina egna tankar kring detta idag.
När det kommer till kost, så finns det enligt mig några väldigt simpla delar som är bra att ägna en extra tanke till;

Skärmavbild 2016-12-01 kl. 17.31.26.png

Allt innehåll i skålarna kommer från jordens egna skafferi.

Vad lever på jorden? Om något växer och lever på jorden anser jag det i 99% av fallen är bra och sund kost. Jag vill ge min kropp bra bränsle i ren form, och mycket renare form än det som kommer från jordens egna ekosystem finns inte att hitta. Nog för att alla väldigt enkla exempel på tillverkade produkter kan innehålla bra näringsvärde, så finns det enligt mig inget som slår rena produkter som kommer direkt från jorden. Ta till exempel kvarg, ett relativt högt proteininnehåll, men det skulle aldrig slå ut ägg, kyckling eller ex. fisk, som de alla tre också har skapats genom jordens egna naturliga väg. Inga tillsatser, inget socker, inga färgämnen. Ren och bra mat.

Din egen kunskap. Det handlar alla gånger givetvis också om att du själv är intresserad och villig till att lära dig mer. Var kritisk till alla dessa råd och rön och hoppa inte på alla tidningars utrop om totalt vansinniga bantningsmetoder. Var kritisk, sätt dig in mer kring hur kosten påverkar dig och vad allting egentligen innehåller.

Gör det inte svårare än det är. Jag får så många frågor kring ”kan jag äta det här”? Givetvis, du kan äta ALLT. Det kan vi alla – men frågan är om du VILL stoppa i dig det. Samma sak här, desto mer du är villig att lära dig och hitta nya vägar till bra och hälsosam kost kommer du också sätta din kropps välmående som första prio, och därefter bygga en god kost utefter detta.

Använd sunt förnuft. Normala portioner, ät regelbundet, tänk på vad du stoppar i dig. Vad är egentligen bra mat? Antalet som inte vet att snabbmat, pizza, färdigmat osv inte är bra mat, är väldigt få. Men ändå är det likväl så många som ofta äter detta och ändå beklagar sig över att man äter osunt. Det är upp till dig och ingen annan att vilja förändra, och använda ditt sunda förnuft till att bestämma över dina val. Känner du att du inte alls har kunskapen till att veta vad du skall lita på, ta då hjälp av någon kunnig. Det är ALDRIG försent att ändra dåliga vanor till det bättre! Det kan kräva en lite knuff i rätt riktning men jag lovar dig, du kommer aldrig ångra att du bestämde dig! 

Att äta bra och röra på sig är en investering för dig själv. Det ger dig så otroligt många fördelar men det krävs att du upplever dem för att förstå. Så gör dina val efter hur du vill leva, gör dig stolt och gör dig lycklig!

Att äta bra och röra på sig är en investering för dig själv. Det ger dig så otroligt många fördelar men det krävs att du upplever dem för att förstå. Så gör dina val efter hur du vill leva, gör dig stolt och gör dig lycklig!

Starka kramar från Jenny.