Tredje advent -Proteinrik Ris a la malta

Tredje advent står för dörren, och fortfarande ingen snö i lilla Falkenberg men ändå har julkänslan smugit sig på med i takt med ljudet av julmusik och dofter som såväl glögg som hyacinter. Denna veckan bjuds receptet på en riktig klassiker, men givetvis lite twistad då ingredienserna istället går åt det nyttiga och väldigt proteinrika hållet. Denna vecka bjuds det på en otroligt god, söt och väldigt lättlagad Ris a la malta.

Ingredienser:
0,75 dl okokt jasminris (”överkokt”)
100 g lättkvarg
2 msk vaniljproteinpulver, whey
1 krm vaniljpulver
1 msk Stevia strö
1/2 hackad clementin alt. 1/4 apelsin

Gör Såhär:
Koka riset, med aningen ”för” mycket vatten. Dvs att det blir klibbigare än normalt och utan kärna i riskornen. Låt det svalna en stund innan du blandar i resterande ingredienser.
Blanda eventuellt även i lite extra vatten om blandningen inte känns tillräckligt lös i konsistensen. Låt stå ca 30 minuter innan servering så hinner riset dra åt sig extra av alla smaker.
Servera med hackad clementin eller apelsin.

Näringsinnehåll/portion:
199 kcal
22 g protein
22 g kolhydrater
2 g fett

FullSizeRender(47).jpg
FullSizeRender(48).jpg

Stort lycka till!
Ha en underbar tredje advent, ta hand om era nära och kära

Starka kramar från Jenny