Fjärde advent – JULGODIS

Med endast sex dagar kvar till jul och den fjärde advent står för dörren. Vad passar inte bättre om att förbereda lite julgodis inför självaste julaftons kväll. Istället för att ställa fram det sötaste bordet fyllda av gräddiga kolor och sötade godisar kan man istället välja att baka eget julgodis, men i en nyttigare tappning.

För att kunna bjuda på ett flertal godisorter gjorde jag därför ihop ett gäng olika munsbitar med lika utseende och med olika smaker. För enkelhetens skull så kommer jag att göra fyra olika inlägg, så att man även senare kan söka på vardera recept. Först ut kommer en superenkel och knäckig liten variant, som knappt kan bli enklare att göra.

Knäckiga nöttoppar med vanilj och kokos
Ingredienser:
Ca 1/2 dl mandel
Ca 1/2 dl hasselnötter
Ca 1/2 dl russin
2 msk riven kokos
1 skopa whey vaniljproteinpulver
6 formar av silikon/papper/aluminium

Gör såhär:
Hacka mandel, nötter och russin grovt.
Blanda därefter ner de grovhackade ingredienserna ihop med den rivna kokosen.
Blanda samman proteinpulvret med lite vatten, här såpass lite att den blir trögflytande och skapar mer en smetliknande konsistens.
Rör ner smeten i den torra blandningen och rör ihop tills alltsammans har blandat sig väl. Klicka ut i de små formarna och ställ in i frysen tills de är helt stelnade. Ta ut ca 5 minuter innan servering och ät de väl kylda, så att de inte börjar bli för klibbiga.

FullSizeRender(49).jpg
FullSizeRender(50).jpg

Lycka till, starka kramar från Jenny