Slowcooked kyckling-tacos

Något jag gärna äter en lördagskväll när jag skall lyxa till det, är tacos.
Dels för att det är lätt, man får välja innehåll helt själv samt att man väldigt enkelt kan göra tacos på ett betydligt nyttigare sätt.

Jag tänkte visa er hur min variant på tacos kan se ut. Det som jag tycker gör den här varianten så god, är att jag istället för köttfärs använder kyckling som vi har tillagat i vår Slowcooker, dvs en köksmaskin som är utformad för långkok. Hela kycklingfiléer läggs i tillsammans med lök, kryddor och någon vätska och som efter ca 6-8 timmar har skapat en färdig Pulled Chicken som trillar isär bara man rör de färdiga filéerna, gudomligt gott!

Skärmavbild 2017-01-15 kl. 08.52.42.png

Vår Slowcooker är från märket Philips, vilken vi verkligen är nöjda över!

Fler tillbehör som jag fixar ihop själv är en tzaziki gjort på lättkvarg. Kvargen blandas med riven gurka, svartpeppar och en pressad vitlöksklyfta. Därefter har du en färdig variant på en bra och fräsch sås.

Guacamole är även det något som är lätt att göra själv. Både till guacamole och kycklingen använder jag mig alltid av ett märke som heter Spicemaster. De har fantastiska kryddor som både är ekologiska, fria från socker, salt och tillsatser. Dvs enbart rena kryddor vilket är precis det jag vill ha. Guacamolen är lätt att göra och kräver endast 2 väl mogna avokado, 1/2-1 hel väl mogen tomat, lite pressad citron/lime och en pressad vitlöksklyfta som tillsammans mixas ihop. Krydda upp guacamolen efter smak med salt och chiliflakes.

Grilled-Avocado-Guacamolele-7-of-12.jpeg

Så till Min färdiga tacos använder jag mig sedan av:

Ekologisk fullkornstortilla
Hemmagjord Pulled Chicken
Hemmagjord guacamole
Santa Marias tacosås
Gurka, tomat, rödlök, grönsallad, majs, paprika
Hemmagjord tzatziki

Resultatet blir fantastiskt gott varje gång, och en rätt som är både bra och god att lyxa till det med.

Starka kramar, Jenny.