Apelsin & sesam-marinerad laxfilé med bakad sötpotatis

En riktigt härlig söndag och våren är påväg med stormsteg. Solen kikar fram mer och mer i takt med vårblommorna. Idag var mina älskade förändrar på besök över lunchen, och jag bjöd dem på mat. Med en pappa som både är gluten och laktoskänslig så valde jag därför en väldigt simpel rätt med enkla och bra råvaror. Fantastiskt gott blev det och dessutom en väldigt snabb rätt som tar max 15 minuter att tillreda från start till färdig rätt!

Ingredienser:
Laxfilé
Apelsin
Sesamfrö
Salt/svartpeppar
Sötpotatis

FullSizeRender(73).jpg

Gör såhär:
Tina laxfiléerna om de är frysta och lägg dem därefter i en djup tallrik och pressa över rikligt med apelsinsaft. Låt dra i saften ca 1 minut samtidigt som du förbereder en ny djup tallrik med sesamfrö. Lägg i en filé i taget och se till att den är genomtäckt av sesamfröna. Salta och peppra försiktigt innan du lägger ned dem i en teflonpanna. Stek ordentligt på alla sidor så att de får en knaprig yta av fröna, och ta därefter av fisken strax innan den är helt genomstek, så behåller fisken sin saftighet och tillreds istället det sista på eftervärmen.

Samtidigt som fisken steks så sköljer du dina sötpotatisar och gör rikligt med stick från en gaffel i hela potatisen. Lägg dem på en tallrik och sätt in på full effekt i ca 4-6 minuter i micron tills potatisarna är genombakade. Dela dem på hälften och servera ihop med laxen, en sallad och lite färsk apelsin att pressa över.

FullSizeRender(71).jpg
FullSizeRender(72).jpg
IMG_5578.JPG

Lycka till i köket!
Starka kramar, J.