Jennys hemmagjorda Granola

Visst är det gott att kunna lyxa till sin frukost lite ibland? En stor frukost med olika sorters tillbehör slår det mesta! Köpt müsli och granola i all ära, men ofta är de antingen fulla av socker eller nyttigare och till överdrivna priser. Så, vad passar väl bättre än att göra den själv? Superlätt att göra och tar inte mycket längre än 35 minuter till att du har din hemmagjorda, nyttiga och knapriga granola till att strö över på ex. kvarg eller liknande som frukost eller mellanmål!

FullSizeRender 2.jpg

Ingredienser:
300 g havregryn
150 g mandel
30-50 g solrosfrön
30-50 g hela linfrön
1 tsk salt
Ca 2 tsk kanel
1,5 matsked steviaströ
1 dl kokosolja, ca 90 g.
Ca 1-1,5 dl vatten

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, grovhackad mandel, frön, salt, kanel och steviaströ i en bunke. Smält kokosoljan i micron eller i en kastrull på spisen. Blanda ned oljan i de torra ingredienserna och häll på vatten. Se till att det är väl fuktigt utan att vara rinnande.
Bred ut massan på ett bakplåtspapper på en plåt till ett jämt lager och ställ in i mitten av ugnen. Ta ut efter ca 10 minuter och rör om. Grädda därefter ca 15-20 minuter till, och håll koll på att det inte bränner.
Ta ut och låt svalna och lägg därefter i en burk, superlätt att ta fram till frukostbordet!

FullSizeRender 4.jpg
FullSizeRender 3.jpg

Lycka till i köket!
Starka kramar, J.