Kryddstark kycklinggryta med färsk spenat, paprika & soltorkade tomater

Pasta, pesto och kyckling. En klassiker som alla gånger går hem hos både stora som små! Vardagsrätter som dessutom är både lätta, snabba att göra, smakrika och med bra innehåll. Kan det bli bättre?

En tanke som slog mig när jag lagade denna rätt igår, är att det finns så fantastiskt bra möjligheter numera att laga bra och näringsrik mat. Nya produkter som tas fram med goda smaker och bra värden. Igår testade jag därför en ny produkt från Njie, deras nya kvargsås. Fantastiskt krämig och med bra smak. En stor eloge till de företagen som arbetar för att ta fram mer hälsosamma kost-alternativ i vardagen!

FullSizeRender 3.jpg

Ingredienser:
1/2 burk färdigstrimlade soltorkade tomater
1 burk parprika/cashewpesto, ICA
800 g färsk kyckling
1 påse färsk spenat, ca 400 g.
2 burkar Njie kvargsås, Tex Mex
1 pkt Bönpasta, Risenta

Tillagning:
Tärna kycklingen och låt den stekas snabbt i grytan. Häll i strimlade, soltorkade tomater, paprikapeston och kvargsåsen. Fyll därefter en av de tomma kvargburkarna med vatten och häll i gryten. Låt puttra ca 5-10 minuter tills såsen tjocknat något.
Koka därefter pastan enligt anvisningarna.
Blanda sist i den färska spenaten i pannan och låt mjukna i kycklinggrytan. Servera med pastan och en god sallad!

FullSizeRender 5.jpg
FullSizeRender 6.jpg
FullSizeRender 4.jpg

Lycka till i köket!
Starka kramar, J.