Förlust eller lärdom?

Guld, silver och brons. Tre nyanser som alla glimmar vackert, men som besitter helt olika känslor och utvägar. De tre nyanser som bildar den trio som alla delar plats på pallen vid klassiska tävlingar, oavsett om det så är på OS i 100 meter häck, eller på en Fitness-tävling i Norge.

Första anhalt på höstens tävlingssäsong är över, och en väldigt känslofylld och fantastiskt rolig helg som kommer ligga mig varmt om hjärtat, har passerat. Första tävlingen ägde rum i Sandegjord, Norge, där jag gjorde min debut i grenen Body Fitness. För mig, och som för så många andra som lägger ned hela sin själ och hjärta för sin satsning, så är det dock endast en av dessa glimmande färgerna man vill åt. Guldet. Dock finns det alltid enbart en ensam vinnare som får njuta av denna plats, som ensam skall stå högst upp i trion. Denna gång, var det inte jag utan min fantastiska Teammedlem Lovisa Stenman, som fick sträcka upp denna pokal. Inget missunnande någonstans, klarar man inte av vad bedömningarna blir, bör man heller inte delta i bedömningssporter enligt mig. Att grubbla i resultaten, vad eller varför det blev som det blev, ger mig ingenting. Däremot – kan man alltid bli bättre och se upplevelserna, oavsett utgång, som nya lärdomar. Erfarenheter gör dig aldrig sämre, snarare tvärtom.

För mig blev helgen en stor förlust placeringsmässigt. Samtidigt gav den mig många vinster på andra håll. Jag och min otroligt kompetenta coach Jonathan Fogelberg satte med precision den form vi hade tänkt oss, samt min prestation sett till poseringen var där och då det bästa jag kunde på scen vilket gör att jag själv inte kunde gjort något annorlunda för att prestera bättre. Detta är därför något viktigt att tänka på, så länge du har gjort allt du har kunnat, så ligger alltid domen i domarnas händer, vilket gör det till den bedömningssport det är. Att jag därefter kan titta tillbaka och se utvecklingsmöjligheter gör att jag istället vänder resultatet till en lärdom, istället för att älta det likt en förlust. Något jag alltid trycker på – vänd det till din fördel. Kan du inte påverka det, gör då det bästa möjliga av vad du har. Se det som lärdom, erfarenheter och upplevelser som gör dig till en bättre, starkare och mer utvecklad atlet inför nästa tävling.

IMG_1625.JPG

Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men det innebär inte heller att det måste vara till det sämre. Lärdom och kunskap gör oss starkare på många plan, vilket du förhoppningsvis också kan vända om till din fördel i förlängningen. Med det sagt kan jag med helgens placering vända det som varit till goda erfarenheter och se det positiva i sammanhanget. Livet ger dig alltid nya chanser men endast du väljer om du skall ta dem, eller låta dem passera. Du väljer, jag vet dock att detta är en helg jag på sikt alltid kommer att minnas med glädje, värme och gemenskap delat med ett helt fantastisk team. Delad glädje är dubbel glädje, och vi lämnade Norge med 13 pokaler rikare, tillsammans med ett fantastiskt glatt och underbart gäng!

Nya tag, ny motivation och nästa anhalt stannar först i Västerås för Super-SM om 4 veckor. Tills dess lämnar vi inget åt slumpen. Vill man ha något, får man också arbeta för det.

Ta hand om er.
Starka kramar, J.