Krämig äppelpaj med havretäcke

Sommar och sol i all ära, men det finns inte mycket som slår lugnet som infaller sig när sommaren är över och den krispiga luft istället tar över. Med hösten så kommer också mängder av goda råvaror som är klockrena att använda i både bakning som matlagning, och vad vore inte hösten om inte en god äppelpaj, på våra egna svenska äpplen!

Dessa nyttiga äppelpajer svängde jag ihop igår eftermiddag i små portionsformar, perfekta att göra om någon med kort varsel kommer på besök! Krämig, söt, knaprig och med en härlig ton av kanel så gör dessa sig perfekta en krispig höstdag!

IMG_2020.JPG

Ingredienser, 2st portionsformar, ca 9×5 cm.
1/2 äpple
ca 1 msk Stevia Sötströ
1 dl havregryn (använd glutenfria om du skulle lida av allergi)
1 stor tsk kokosolja
Flytande honung
Kanel

Gör såhär:
Hacka äpplet i tunna små skivor. Blanda runt med kanel och sötströ i en liten skål. Jag höftade enbart både med kanel och sötningströ efter önskad sötma och smak. Låt äpplena suga upp både kanel och sötningströ, och lägg dem sedan i botten av formarna.

Blanda samman havregryn och kokosolja med en liten skvätt vatten tills det formar ihop sig till en degliknande konsistens. Pudra även här på lite kanel och sötningsströ för mer sötma och smak.
Bred på havrebladningen över äpplena och ringla över lite honung för en söt och knäckig effekt. Placera i mitten av ungen och låt stå ca 15 minuter, på 200 g. Sista 3-5 minuterna körde jag även med extra grilleffekt i ugnen för mer färg på den små pajerna.

Servera med ex lite Propud Vaniljpudding eller en klick Lohilo Glass!

IMG_2019.JPG
IMG_2018.JPG
FullSizeRender 2.jpg

Hoppas ni gillar dem och glöm inte att njuta av hösten!

Ta hand om er!
Starka kramar, J.