Proteinfyllda Pepparkaksbollar

December står för dörren redo att välkomnas med öppen famn! För mig som också älskar allt kring denna månad kan därför inte vara gladare! Idag låg frosten tät över åkrarna här hemma, så jag kunde hålla mig ifrån årets första julbak. Med köket fyllt av pepparkaksdoft rörde jag ihop dessa supersmarriga och otroligt lätta pepparkaksbollar, som dessutom både går fort att göra och med ett innehåll vars man med gott samvete kan äta till både efterrätt eller mellanmål.

Företaget Njie har släppt en ny smak i deras Propuds, vilket jag givetvis blev sugen på att testa baka med! Hoppas ni tycker om dem lika mycket som jag, perfekta att både baka med och bjuda exempelvis barnen på!

Skärmavbild 2017-11-20 kl. 17.59.04.png

Ingredienser, ca 8-10 styck.
1 burk Propud Pepparkaka á 200 g
2,5 – 3 dl havregryn
1,5 tsk pepparkakskrydda
1,5 msk stevia sötningsströ
Riven kokos till garnering

Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser i en bunke till en jämn smet så allt blandar sig väl. Se till att smeten är formbar, blanda annars i lite mer havregryn. Forma små bollar i händerna och rulla dem sedan i en djup talrik med riven kokos. Lägg upp på ett fat och låt stå i kylen ca 30-60 minuter så de får lite mer stadga. Ät, och NJUT!

Skärmavbild 2017-11-20 kl. 17.58.56.png
Skärmavbild 2017-11-20 kl. 17.59.21.png

Ta hand om er och Njut av dessa fantastiskt krispiga dagar hösten bjuder på!

Starka kramar, J.