Banankaka med Dumle & Kokos

Vad säger Du om jag säger smaken av mogen banan, Dumle och kokos? Förhoppningsvis skiner ditt leende upp lika högt som mitt, då kombinationen verkligen var en riktig höjdare! Som om inte smakkombinationen vore nog så innehåller kakan dessutom varken smör, socker eller mjöl samt är full på protein och otroligt saftig.Upptill också superlätt att röra ihop innan den sedan klarar sig själv i ugnen!

Skärmavbild 2017-11-23 kl. 12.57.12.png

Ingredienser, 1 kaka ca 10×25 cm i form.
3 ägg
2 bananer
120 g lättkesella/lättkvarg eller minikeso
1,5 skopa Dumleprotein från JFsupplements (onlineshop via jfshop.se)
1,5 dl kokosmjöl
4 tsk bakpulver
1 dl vatten
Kokosolja + riven kokos

Gör såhär:
Knäck ned äggen i en bunke och dela ned bananerna i äggen. Rör runt så det blandar sig något. Rör ned wheyproteinet, kokosmjölet, bakpulvret och vatten och rör runt. Jag mosade bananerna så det var små, små bitar kvar som blir lite goda och kladdiga i kakan. Mixa annars smeten slät om du inte vill åt detta.

Smöra en form med kokosoljan och bröa med riven kokos. Detta moment missade jag vilket gjorde att kakan satt fast lite i botten och var svår att få ut, så var noga med göra detta steg även om du har en teflonform!

Ställ in kakan på 170 grader i ca 40 mintuter, testa med en provsticka så att den är fast i konsistensen. Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär den i centimetertjocka bitar. Toppa med riven kokos inför servering!

Skärmavbild 2017-11-23 kl. 12.56.35.png
Skärmavbild 2017-11-23 kl. 12.56.44.png

Hoppas ni tycker om den lika mycket som jag!

Ta hand om er och ha en fortsatt strålande vecka!
Starka kramar, J.