Krämig sötpotatisgratäng med kyckling

Mina tre kärnpelare gällande matlagning rullar vidare och än en gång passar ännu en rätt perfekt in under dessa kategorier. Lätt, gott och med bra innehåll så fungerar denna sötpotatisgratäng utmärkt i både matlådor, till helgen eller som en smidig familjerätt för stora som små!

IMG_5885.jpg

Ingredienser, 1 form ca 25×20 cm.
550 g sötpotatis (går även utmärkt att byta mot vanlig potatis)
1 paket, á 800 g kycklingfärs (går även utmärkt att byta mot mager nötfärs)
1 påse Fajitakrydda, Spicemaster
1 liten alt. 1/2 stor gul lök
Salt, peppar
1 burk Njie Kvargsås, smak av BBQ
100 g mager riven ost, 12% fetthalt.

Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Fräs kycklingfärsen med hackad lök och Fajitakrydda. Genomstek kycklingen och häll därefter i kvargsåsen. Fyll därefter den tomma burken med vatten och häll i pannan så att det blir en röra av kycklingfärs och sås. Låt puttra samman.
Skiva sötpotatisen i tunna skivor, ca 2-3 mm tjocka, och börja lägga ett lager av potatis i botten av formen.
Bred därefter på ett lager färsblandning, och fortsätt därefter varva med potatisen tills formen är fylld.
Toppa med osten och ställ in i ugnen ca 30-40 minuter, eller tills att potatisen är genommjuk. Täck ev. med lite aluminiumfolie för att inte bränna vid osten på toppen.
Ät ihop med en god sallad och NJUT!

IMG_5887.jpg
IMG_5884.jpg


Lycka till i köket!
Starka kramar, J.