Bakad sötpotatis med kalkonröra

Sött och salt, mjukt och knaprigt, varmt och kallt. Tillagning 5-10 minuter. Denna rätten – den har ALLT! När människor påstår sig ”inte har tid” att laga nyttig mat, då handlar det inte om tid utan om kunskap och engagemang. Därför ville jag idag göra en rätt till Dig som har tiden knapp, för lättare än såhär blir det inte! Alla skall kunna äta mat som är bra för både knopp & kropp!

IMG_7201.jpg

Ingredienser, 1 port.
125 g, ca 1/2 medelstor sötpotatis
100 g lättkvarg
1/2 vitlöksklyfta
50 g kalkonskinka
Svartpeppar, salt
Rödlök

Tillagning:
Dela sötpotatisen på mitten och lägg på en tallrik. Salta försiktigt på halvorna med den delade sidan uppåt. Ställ in i micron på full effekt ca 4-5 minuter.
Medan sötpotatisen tillagas i micron förbereder du röran. Pressa vitlöken i kvargen och blanda i salt och peppar. Hacka eller klipp kalkonen i centimeterstora bitar och rör i.
Ta ut sötpotatisen och stick hål med en gaffel och ”öppna” den något. Lägg på rören och toppa med finhackad rödlök. Servera med sallad och NJUT!

Innehåll/portion:
Protein: 22
Kolhydrater: 31
Fett: 1
Kcal: 220

IMG_7196.jpg
IMG_7202.jpg
IMG_7200.jpg
IMG_7199.jpg
IMG_7198.jpg

Detta kan ha varit den godaste snabbmaten jag har ätit, i form av nyttigheter!

Hoppas att ni tycker om den minst lika mycket som jag! Låt mig isåfall mer än gärna veta det, så tagga mig gärna i bilder etc!

Ta hand om Er.
Starka kramar, J.