Pestotäckt kyckling & rostade rotfrukter

Kyckling – min absoluta favoritkälla när det kommer till protein! Så varför inte lyxa till denna råvara och låta den täckas av ett smakrikt och krämigt täcke av kvarg och pesto? Servera ihop med knapriga rotfrukter och du har en smakrik och hälsosam rätt, som passar såväl i matlådan som en lördagskväll!

IMG_7438.jpg

Ingredienser, 1 port.
150 g kycklingfilé
30 g lättkvarg
10 g paprika pesto (jag använde Coops egna)
50 g vardera av potatis, palsternacka och morot

Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Slanta rotfrukterna tunt och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Salta och krydda med övriga, valfria kryddor.
Putsa kycklingfilén och lägg i en ugnsfast form. Blanda samman lättkvarg och pesto och bred på i ett jämnt lager över kycklingfilén. Ställ in både kyckling och rotfrukter i ugnen och låt gå ca 15-20 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Servera med rotfrukterna och en god sallad!

Innehåll/portion:
Protein; 38
Kolhydrater; 19
Fett; 8
Kcal; 311

IMG_7440.jpg
IMG_7441.jpg
IMG_7443.jpg
IMG_7439.jpg

Lycka till med rätten och låt mig gärna veta vad ni tyckte, det är SÅ roligt att se er laga recepten!

Ta hand om Er och må väl!
Starka kramar, J.