Pestopasta med kyckling & champinjoner

Våren är här och vad passar bättre om inte utflykter i solen! Denna rätt går ypperligt att äta såväl varm som kall, och är dessutom otroligt smakrik samt fylld av näringsrika livsmedel. En enkel, snabblagad och hälsosam rätt som passar såväl varm i solstolen på altanen, som kyld i en matlåda på utflykten!

IMG_8662.jpg

Ingredienser, 1 port.
35 g kikärtspasta, Fusilli (Risenta)
120 g färsk kyckling
80 g färska champinjoner
100 g zucchini
Salt, peppar, lökpulver + ev. övriga, valfria kryddor
5 g Pesto Basilika
5 g Rödlök (topping)

Tillagning;
1. Koka pastan enligt anvisningarna.
2. Hacka kyckling, zucchini och champinjoner i centimeterstora bitar.
3. Fräs kyckling och grönsaker med kryddor tills kycklingen är klar.
4. Töm av pastan och blanda ned den frästa blandningen i pastan. Blanda även ned peston och rör runt tills allting är väl blandat.
5. Toppa tallriken med fint hackad rödlök och en god sallad! NJUT!

Innehåll:
Protein: 36g
Kolhydrater: 22g
Fett: 10g
Kcal: 335

IMG_8667.jpg
IMG_8666.jpg
IMG_8665.jpg
IMG_8663.jpg
IMG_8664.jpg


Hoppas att ni kommer att älska rätten lika mycket som jag gjorde! Enkelt, nyttigt och otroligt gott! Och glöm aldrig; nyttig mat ÄR gott och en hälsosam livsstil kan innefatta ofantligt många och goda rätter som gör gott för såväl kropp som knopp!

Ta hand om Er och må väl!
Starka kramar, J.