Frisk midsommar-cheesecake med citron & passion

Imorgon väntas dans runt midsommarstången, skratt och god mat i härligt umgänge! Och i år ville jag dela med mig av en härlig tårta som jag klurade ihop igår, som både är lättgjord och i en nyttigare tappning. 30 minuter att göra och sedan några timmar i frysen. En raw botten och lättare cream cheese av frisk smak på toppen! Servera med färska, solmogna jordgubbar och midsommarafton är fulländad!

IMG_0547.jpg

Ingredienser, 1 form ca 25cm i diameter.
Botten:
15 dadlar
3 dl sötmandel
1 tsk kokosolja
2 msk kakao
1 nypa salt
Ca 2 msk vatten för en mjukare konsistens

Cream cheese:
400 g philadelphia light 2%
1 dl vaniljkvarg, arla
3 passionsfrukter
Skalet från 1 citron + saften ur 1/2 citron
6 droppar vaniljextrakt
6 steviasuketter, spädda i 1 msk vatten

Tillagning:
1. Mixa samman samtliga ingredienser till botten med en matberedare eller en stavmixer.
2. Platta ut i en springform med löstagbara kanter till ett tunt och jämnt lager.
3. Blanda samtliga ingredienser till cream cheesen i en bunke och rör om väl. Smaka av efter hur mycket syra/sötma du önskar, och applicera ev. mer citronsaft alt. ytterligare någon steviasukett, för mer sötma/syra.
4. Häll cream cheesen över bottenskiktet och bred ut jämnt. Ställ in plant i frysen ca 4-6 timmar alt. över natten.
5. Ta ur cheesecaken ca 30 minuter före servering, och toppa med skivade, färska jordgubbar.
6. NJUT!

IMG_0543.jpg
IMG_0542.jpg
IMG_0545.jpg
IMG_0546.jpg

Hoppas att ni tycker om tårtan och testar den till årets midsommar!
Njut av en härlig högtid!

Starka kramar, J.