”I en relation” – med Din kropp.

Facebook flaggar till och vill visa vem av dessa ”vänner” som precis uppdaterat sin relationsstatus, i en lista där Du kan välja allt från ”singel”, ”gift” eller ”komplicerat”. Frågan är vilken av dessa alternativ som Du skulle välja om frågan istället gällde förhållandet till Din egen kropp. Den mycket skrämmande sanningen är nog dessvärre att alltför många skulle scrollat ned till det sistnämnda, för komplicerat är ett väl förklarat ord till förhållandet som många faktiskt har till sin kropp.

För att lämna Facebook bakom oss, även om den likt fler sociala plattformar har en enormt stor påverkan på sättet vi tar in information, och med vilka ögon vi faktiskt på ser oss själva. Så lägger vi fokuset idag istället på HUR vi väljer att se på oss själva. Om vi leker med tanken att Du aldrig har mött en människa tidigare eller sett någon annan kroppsform, så hade många troligtvis inte heller valt alternativet ”komplicerat”. För utan en jämförelse, så skulle Du istället vara 100% Dig själv till Din fulla potential utan att jämföra eller trycka ned Din egen kropp, bara för att någon annan enligt Dig är ”snyggare” eller ”bättre”.

För vad är snyggt? Och vad är bra? Vad som är attraktivt eller eftersträvansvärt sitter enbart i betraktarens ögon. Det som Du inte tycker om hos Dig själv, kan vara det som någon annan drömmer om. Genom alla dessa tusentals intryck som många av oss får dagligen, så är det ytterst vanligt att vi väljer att se andra människors bättre sidor. Däremot, av någon anledning sker istället lätt det motsatsen hos Dig själv. Du lyfter dina svagheter, men inte Dina styrkor.
Du väljer att se det Du vill se, vilket gör att Du många gånger enbart ser det positiva av bilden, klippet eller personen Du lite hemlighetsfullt klickar in på allt som oftast. Men även hos denna person, den person som verkar ha det mest otroliga liv, den mest fantastiska kroppen, den allra omtänksamme partnern eller de roligaste festerna. Allt har en baksida, men den visas inte. Så därför kommer Du som sitter där, också att jämföra Dig med alla dessa sållade, fantastiska sidorna, och baka ihop dem till en mental drömvärld och sätta den i jämförelse med det liv Du lever, i Din kropp.

Skärmavbild 2018-04-24 kl. 18.02.15.png

Så hur vore det att istället att sluta fred med Dig själv och istället göra Dig så bra som Du kan på det sättet som Du drömmer om. Inte vad andra vill. Istället för att jämföra Dig och gå en hel livstid med statusrelationen ”komplicerat”, se till att sätt Din status på ”i en relation” – med dig själv. I en sådan relation där Du aktivt jobbar för att må bra, där det fysiska i Din kropp representerar ena halvan av relationen, medan den andra halvan är Din mentala styrka. Där livet inte går ut på att trycka ned, utan istället att lyfta upp Dig själv. För inte skulle Du vilja syna Din livspartners mindre bra sidor, för att sedan kunna älta dem likt ett eko i en kilometerlång tunnel vad ut och dag in.

Så var snäll mot Dig själv, håll Dig själv i handen och byt Din komplicerade status till ”I en relation” där välvilja mot Dig själv blir Ditt ledord.

Ta hand om Dig, för Du har bara en kropp.
Starka kramar, J.