Bakad sötpotatis med pulled chicken & vitlökssås

Troligtvis är jag inte ensam om att totalt älska sötpotatis, söt, krämig och proppad med nyttigheter! Och vad passar inte bättre än att förbereda en stor laddning pulled chicken, och i efterhand göra sötpotisen i micron, för att därmed hitta en ny variant på nyttig snabbmat? Servera med en liten klick vitlökssås och du har en toppengod rätt antingen för lunch eller middag!

Ingredienser, 8 port.
Pulled Chicken:
1 kg kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1/2 dl mörk soja
1/2 dl rapsolja
2 msk kycklingfond
1 msk paprikapulver
1 tsk salt

1200 g Sötpotatis (150g/styck)
160 g lättkvarg (20g/portion)
1 vitlöksklyfta
Persilja, till servering

IMG_1360.jpg

Tillagning;
1. Börja med kycklingen. Putsa filéerna och lägg i en stor gryta/kastrull eller slowcooker, alla filéer skall ligga i botten.
2. Blanda ihop soja, rapsolja, fond, paprikapulver, salt och peppar. Pressa i vitlöksklyftorna och häll blandningen över kycklingen så den täcks.
3. Låt gryten puttra på svag värme i ca 1 h. Efter halva tiden vänds filéerna. Dra sedan isär kycklingen med hjälp av två gafflar och rör runt så att såsen fördelas jämnt kring köttet.

4. Blanda samman lättkvarg med pressad vitlök. Späd med vatten för en lösare konsistens och smaka ev. av lite salt.
5. Lägg sötpotatisen på en tallrik och gadda ordentliga hål med en gaffel så att fukt kan tränga igenom skalet. Placera i micron och låt tillredas på full effekt i ca 4-5 minuter beroende på storlek.
5. Skär ett snitt genom sötpotatisen när den är genommjuk och klar, dra isär något och fyll med kycklingen. Toppa med en klick sås och lite klippt persilja. NJUT!

Innehåll/portion:
Protein: 31,8
Kolhydrater: 33
Fett: 9,6
Kcal: 348,5

Ta hand om er och njut av sommar och kanske även semester!
Starka kramar, J.