Stekt lax med dillkokt potatis och frisk citronsås

Sommaren är i full fart och midsommar precis över, och för mig finns få saker som klingar så mycket midsommar som dillkokt nypotatis! Och därav inspirationen till gårdagens otroligt goda och såväl lättlagade måltid, med en frisk sås tillsammans med knaperstekt lax!

IMG_0811.JPG

Ingredienser, 1 port:
125 g laxfilé
150 g färskpotatis
Saften ur 1/2-1/3 citron
30 g Naturell lättkvarg
1 knippe dill
Gurkmeja
Salt
Övriga kryddor till laxen, gärna något ”hetare” men lite sting.

Tillagning:
1. Sätt på en kastrull med vatten. Lägg i potatisen i jämnstora bitar med klippt dill, salta lätt och låt koka tills potatisen blivit mjuk.
2. Krydda laxen med valfria kryddor, jag använde mig enbart av Santa Marias kebabkrydda och aromat, en kombination jag tycker om. Stek hårt på båda sidorna så att laxen får en ordentlig yta och gärna lite tidigare än genomklar, då den lätt annars blir torr på eftervärmen.
3. Blanda såsen med pressad citron, och lite salt samt en skvätt vatten för rinnigare konsistens. Tillsätt gurkameja för en mer gul färg, det smakar inget utan ger bara såsen en trevlig och mer färgglad nyans.
4. Töm av potatisen, och servera med lax, citronsås och en god och somrig sallad upptill!

Innehåll:
Protein: 31
Kolhydrater: 26
Fett: 17
Kcal: 385

IMG_0807.jpg
IMG_0808 2.jpg
IMG_0810.JPG
IMG_0812.JPG

Hoppas ni gillar receptet, och låt mig gärna veta vad ni tyckte!

Ta hand om Er och njut av sommaren.
Starka kramar, J.