Positivitet eller negativetet, vilken vågskål väger tyngst?

Den mentala inställning till saker och ting är alltid grunden till dina handlingar. Det må låta luddigt och diffust, men det ligger en stor sanning bakom det hela. Hur du väljer att sortera dina tankar, och vilka av dessa som du väljer att omvandla till handlingskraft, kommer också avspegla dina resultat. Så ställ dig frågan; Väljer du att lyssna på de positiva tankarna, eller de negativa?

Om du ser positivitet och negativitet i dina tankar och dagliga mönster som en våg, är det också lättare att tänka sig vågen tippa över åt olika håll, desto mer du väljer att lägga på vardera sida.
Om vågen varje dag är nollad när du öppnar ögonen på morgonen, så har du med det sagt också alla möjligheter att välja på vilken av de båda sidorna som du vill att vågen skall tippa över på.
Om din första tanke som slår dig när du vaknar är att du är trött, det är mörkt och du inte känner något sug att gå upp. Tre saker som forsar genom huvudet inom loppet av några sekunder, och direkt har vågen börja tippa över åt det negativa hållet.
Istället för att inse att det är mörkt om mornarna på hösten och vintern, men att det istället är mysigt eftersom du då kan ta din kopp med morgonkaffe till ett tänt ljus före jobbet. På så sätt har istället mörkret utanför fönstret omvandlats till en positiv känsla, istället för en negativ och vågen tippar åt ett annat håll.

Precis på samma sätt så kommer vågen dippa från den ena sidan till den andra beroende på vad du möter längs med dagen och hur du bemöter detta. Om du hela tiden försöker att eftersträva att lägga dina tankar på den positiva sidan av vågen, så kommer den sidan hela tiden att ligga steget före och väga lite tyngre hela tiden. Och tro mig, i början upplever många det både är svårt och lite löjligt att ”övertänka” positiva tankar, men ju mer du gör detta, desto mer naturligt blir det.

Efter veckor, månader och år med detta tänk, så kan jag också lova dig att din våg inte längre kommer ligga horisontellt när du öppnar ögonen på morgonen. Efter år av positiv inställning kommer den istället redan när du slår upp ögonlocken, dippa över till det positiva och du blir både tacksam över att en ny dag ligger framför dina fötter, orörd och redo att tas sig an. För med den inställningen så gör det inte heller något om en negativ tanke, person eller känsla angriper dig längs med dagen, för du vet med dig att din våg är, och förblir alltid en tungviktare av positivitet.

Ta hand om Er och våga vara din mest positiva version även om det kan komma att ifrågasättas av de mindre positiva människorna, i ren avundsjuka.

thumbnail_IMG_3454.jpg

Nu njuter vi av hösten och ser dess vackra natur och fina färger!
Starka kramar, en mycket glad & tacksam J.