Jennys Superfrallor

Bröd. Det kan, utan att överdriva, vara något av det godaste jag vet! Ett gott, saftigt bröd som dessutom är både enkelt att slänga ihop samtidigt som det besitter ett extremt bra innehåll – då kan det inte bli bättre! Säg välkommen till det senaste tillskottet i familjen av superbröd, nämligen Jennys Superfrallor!

IMG_4653.jpg

Innehåll, 8 frallor:
300 g superminikeso
2 ägg
250 g havregryn
0,5 – 1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk brödkryddor (innehållande en bladning av anis & fänkål)

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.
3. Rör runt med en sked så att allt blandas. Stavmixa därefter snabbt några gånger ned i bunken så en del av havregrynen blir till ordentligt kross. OBS, mixa inte för mycket, då blir degen lätt för kompakt och bullarna får en tråkigare konsistens.
4. Rulla bullarna till 8 jämnstora bullar och lägg ut på en plåt på bakplåtspapper. Toppa ev. med lite lätt strö av havregryn och tryck fast lätt så att det inte ramlar av.
5. Ställ in bullarna i mitten av ugnen ca 13-16 minuter beroende på ugn. Håll koll på bullarna efter ca 10 minuter så att dem inte blir för brända, dem skall få en fin, gyllene yta!
6. Låt svalna på ett galler under en bakhandduk.
7. Skär upp dem ljumna bullarna och servera med ex skinka med gurka/paprika eller ett skivat ägg toppat med lite salt och hackad persilja! NJUT!

Innehåll/fralla:
Protein: 10,3
Kolhydrater: 19,75
Fett: 3,6
Kcal: 162

thumbnail_IMG_4657.jpg

När bakplåtspappret var slut gäller det att vara uppfinningsrik, tillplattade muffinsformar funkade minst lika bra och gjorde det hela nästan lite gulligt!

IMG_4651.jpg
thumbnail_IMG_4656.jpg

Stort lycka till med frallorna! Tagga mig SÅ gärna i era bilder om ni testar dem!

Ta hand om Er och må väl.
Starka kramar, J.