Dubbla SM avklarade :)

För tredje gången så ska jag försöka att skriva det här inlägget. Första gången hängde sig datorn precis innan jag var klar och andra så loggades jag ut på något sätt och kunde inte komma tillbaka till inlägget. Men men, third time's a charm har jag hört 😉

Det har i vart fall varit en händelserik semester med både toppar och dalar precis som livet ska vara! Semestern kunde knappast ha börjat bättre än att tävla i Karlstad vilket jag har längtat efter i evigheter känns det som. Riktigt rolig tävling!! Fick också beskedet att jag är uttagen till landslaget och får åka på VM i Estland i november 🙂 Hur roligt som helst! Känns helt klart som en ära att få representera Sverige internationellt. Så det är jag stolt över faktiskt.

Såhär glada var vi för det 😀
Bild
Foto: Binniam Eskender

Jag och min vapendragare Robert Berg åkte därefter vidare till Göteborg där vi nästan omedelbart åkte till gymmet för att bänka lite. Katastrof, klarade knappt min ingångsvikt. Dagen efter var det ju plåtningen på MM Sports som jag skrivit om tidigare och då vart det ju mark och böj i några timmar. Därefter åkte vi och böjde lite. Katastrof och samma visa igen. Jag var såklart duktigt sliten båda dagarna så intalade mig själv att det måste bero på det och att det säkert är som vanligt till helgen igen när man laddat på med MYCKET mat och vila 🙂

Vi rullade vidare till Varberg där det bjöds på spa, god mat och trevligt sällskap 🙂 Efter den dagen var det dags att slå ett öga på vågen. Morgonvikten hade skjutit över 85kg redan. Inte helt optimalt med tanke på att jag skulle tävla i klass -83kg på lördagen. Så det vart till att dra ner något på maten och vätskan.

Vidare mot Ängelholm där vi hittade både sol och strand 🙂 Hur skönt som helst med en liten timeout på stranden även om vi var rätt så ensamma där och det inte kändes allt för lockande att hoppa i vattnet 😉
Det vart ett mycket lätt pass på gymmet också den kvällen för att jag hade haft spänningar i utsidan av benen hela veckan. Så läääätta böj och raka mark för att stretcha ut det. Funkade faktiskt riktigt bra! Lite god mat och trevligt sällskap även den kvällen så bar det vidare mot lund på fredagen.

Väl på plats i Lund i Bollhuset så kollade vi på Jenny Adolfsson som mycket väntat levererade i bänken och plockade hem sitt guld redan på ingången!!
Bild
Foto: Peter Ljunggren
Jenny såg hur stark ut som helst när hon kastade upp 80kg, och 87,5kg i de två första lyften. Jag rusade ut till henne och föreslog att hon skulle gå på 100kg i sista! Hon har tagit det på träning och det såg helt klart ut som om hon hade det den dagen också. Det gick näääääästan. Mycket bra försök och lite mer kraft genom sin stickingpoint så hade den gått! Vi var såklart hur stolta som helst över vårt Segerlok, hon är verkligen så jäkla grym 😀
Bild
Foto: Peter Ljunggren
Efteråt gick de ut och firade med kebab medan jag och Robert fick hålla oss till lite annan mat 😉 Jag vaknade runt kl 9 på tävlingsmorgonen och passade på att väga mig. 84,7kg. Inte helt optimal morgonvikt kanske men jag var rätt övertygad om att det skulle lösa sig fram till invägningen kl 17 men insåg att det inte skulle bli varken mat eller dryck innan dess. Så på med kläder och tillbaka till sängen för att sova, vila och svettas 😉

Väl på plats i Bollhuset passade vi på att väga in. 82,9kg stod vågen på för mig och 82,5kg för Robert. Jag fick hålla ut till invägningen men Robert kom vi fram till kunde unna sig både lite mat och dryck. kl 17 stod vi och hängde på låset så att vi skulle kunna få väga in och sen gå och äta.

Vågen stannade på 82,65kg och jag lämnade 200-145-260kg som mina ingångar. Jag hade bestämt mig redan för flera veckor sen att gå på 205-145-260kg men kände att jag ville gardera mig något i böjen.

Vi hann med lite vila och sen var det dags att byta om och värma upp. Böjen kändes bra tyckte jag på uppvärmningen. Stegade upp till 190kg och det var inga problem alls. Så jag gick bort och höjde upp ingången till 202,5kg. Det gjorde att jag var sist ut i böjen och kunde se var alla höjde till i andra.

Knäböj
1. 202,5kg – godkänd. Mycket underlig böj, höll på att ramla bakåt i botten och framåt i toppen.
2. 210kg – Bom. Slowmotion ner och orkade inte vända den. Vad händer? Den här vikten SKA jag ha?!
3. 210kg – bom igen?! SUCK!!

Sårhär illa såg det ut:
Bild
Foto: Torbjörn Tapani

Var tvungen att gå ut en stund efter böjen för att lugna ner mig lite. Var riiiktigt besviken och irriterad på mig själv. Det där är verkligen en vikt som jag ska ha med mig. Och jag visste redan där att toppstriden var över men framförallt att det skulle bli mycket svårt att nå mitt resultatmål som var uppsatt till 640kg. Samma som jag gjorde på Serie 2 innan dieten startade i maj. Då gjorde jag 210-150-280kg. Nu redan 7,5 kg efter den och det skulle bli tufft att hämta igen.

Jag hade verkligen fantastiskt stöd i lördags. Massa med uppmuntrande ord och peppning. Ni är verkligen helt fantastiska!! Det betyder verkligen hur mycket som helst för mig att ni fanns där och hejade på! Stort tack för det 🙂

Nu var det dags att ladda om till bänken. Värmde upp och kändes väl helt okej tills jag närmade mig min tänkte ingång. Insåg att det skulle bli tufft så bestämde mig för att sänka den till 140kg istället.

Bänkpress
1. 140kg – Bom. Kom halvvägs och sen stopp. Vad händer egentligen? Det här är en vikt jag brukar reppa på.
2. 140kg – Godkänd. Tryckte genom den och kändes väl helt ok.
3. 145kg – Bom, ganska precis som första.

Jäkla tur att jag sänkte ingången men vad är det som händer tänkte jag? 145kg skulle vara en rätt säker ingång och 140kg ska vara en toksäker ingång vilken dag i veckan som helst… utom just i lördags tydligen 😀 Nu var jag 17,5 kg efter resultatmålet och det enda som skulle kunna rädda det var ett marklyft på 300kg 😉 hehe.

Robert bänkade verkligen hur bra som helst! Satte 157,5kg i sista lyftet och det såg ut att finna mer! Grymt bra! Man skulle kunna säga att vi följde det med intresse, oroade coacher! 😀
Bild
Foto: Torbjörn Tapani

Värmde upp till marken och det kändes bra. Som vanligt segt och tungt men allt går i samma takt uppåt.

Marklyft
1. 260kg – underkänd pga sänkning. Skum mark, drog den 10cm och sen försvann den till höger något. Jag fick tillbaka den och drog upp den men fick den underkänd.
2. 260kg – Godkänd. Den gick rakt och ganska lätt. Nu var stången placerad en halvmeter åt höger också?
Bild
Foto: Torbjörn Tapani

Här nånstans var det lite knepigt. Lars som ledde tävlingen och Petter som låg tvåa var väldigt ohotade av oss andra just nu. Fransson drog sin tredje mark och hamnade på tredje plats med 612,5kg. Tätt därefter låg Robban och Ahmed med 610kg följt av mig med 602,5kg. Ahmed hade dragit 280kg i sitt andra försök men fick den bortdömd pga sänkning precis som jag. Vi räknade kallt med att han skulle ta den i tredje så Robban, som för övrigt satte alla sina tidigare lyft och hade verkligen prickat formen, valde att gå för PB med 257,5kg för att knipa tredjeplatsen och pressa upp både mig och Ahmed på tunga vikter. Jag valde 277,5kg för att matcha Robert. Tyvärr bommade han den men han gjorde verkligen en riktigt bra tävling och man kan inte annat än att vara stolt över pojkspolingen 😉 Han har talang minst sagt!
Bild
Foto: Torbjörn Tapani

Nu var det alltså jag och Ahmed kvar. Han behövde lyfta 2,5kg mer än mig för att slå mig utifall att jag tog mitt sista lyft eftersom jag ledde över honom efter bänkpressen. Han hade därför höjt till 282,5kg och jag valde att göra detsamma. Dels för att pressa upp honom på 285kg vilket jag inte trodde att han hade i sig men också för att det hade varit ett PB-lyft för mig vilket hade på något sätt räddat tävlingen lite mentalt för mig.

Jag var helt säker på att det skulle gå vägen, kändes som om det fanns i kroppen… MEN…
3. 282,5kg – Bom. Gick till knäna och sen var det stopp.

Ganska surt för trodde på det där lyftet. Men så är det ibland.
Ahmed bommade också sitt sista lyft så det slutade med att Fransson behöll sin bronsplats. Riktigt snyggt jobbat och ett stort grattis till medaljörerna!
Bild
Foto: Torbjörn Tapani

Jag är på inget sätt nöjd med min insats. Det kan man knappast vara med tre godkända lyft och nätt och jämnt klarat sig genom tävlingen. Men såhär med några dagars betänketid så inser jag att det kanske inte var så jäkla illa ändå. I maj innan dieten så gjorde jag alltså 640kg på serie 2. Nu fick jag ihop 602,5kg. Det är ju en jäkla skillnad iofs, men om man plussar på det sista tänkta marklyftet som jag satte innan jag höjde, alltså 277,5kg, så skulle min total istället hamnat på 620kg. Det lyftet är jag helt övertygad om att det hade gått i alla fall med tanke på hur nära 282,5kg kändes. Så på ett ungefär har alltså dieten resulterat i ca 20kgs bortfall på resultatet. En bra dag kanske lite mindre!? Får man kanske lov att säga att det är godkänt i alla fall. Ska bli intressant att se hur fort styrkan kommer tillbaka nu efteråt också. 🙂

Hur som helst har jag fått med mig hur mycket inspiration och energi som helst efter den här helgen! Så stort tack för det alla som var där och krigade i helgen! Lars regerade vår klass men vi har väl lovat honom att jobba mot en revanch så hoppas att det motiverar även honom till att bli ännu bättre!

Det här är nog, som jag ser det, det bästa med motgångar: Det får mig bara att vilja jobba ännu hårdare och bli ännu starkare och bättre. Nu är motivationen verkligen på topp och jakten har startat! Och jag älskar verkligen att jaga 😀

Helgens absolut bästa lyft för mig var när Erik Gunhamns drog 325kg i marken!!! Det vart dessvärre bortdömt pga sänkning men uppe var den! Helt otroligt bra gjort av en junior som väger 95kg?! Makalöst! Även Erik Degerman imponerade stort på mig. Också junior som tävlade i klass -93 och levererade stora siffror! Otroligt imponerad av de båda två. Ska bli spännande att följa deras utveckling framöver.

Avslutar med ett STORT tack till alla som var med och stöttade i helgen. Jag uppskattar det verkligen HUR mycket som helst!

Är ni sugna på att se fler bilder från helgens tävling så besök Luleå AKs hemsida (www.luleaak.se). Torbjörn har tagit mängder med bilder från helgen 🙂