Kvalad och klar till SM i raw SL 2012!

Som sagt är kvalet avklarat nu. Vart en riiiiktigt usel tävling för min del, men enda målet var 590kg och det var ju lugnt.

Det var sagt att vi skulle ha invägning till kl 11.30 och tävlingsstart 12.00. Jag och Robban bestämde oss för att ta det lite lugnt på morgonen, sova ut och siktade på att vara där 11.00 vilket kändes lagom. Det var det tydligen inte, när jag gick hemifrån fick jag reda på att tävlingen skulle starta en halvtimme tidigare. Robban vart dessutom sen så vi var där först 11.15. Vart bara till att snabbt väga in och sen börja värma lite fort i böjen. Hällde i mig Jacked XX competition vilket var lite väl sent kanske för att få ut något av den till böjen. Men så kan det vara ibland när det blir dålig timing.

Min plan var ju bara att sätta kvalgränsen vilket numer är 590kg i klass -93kg. Så tänkte först bara göra tre lyft (190kg i böj, 140kg i bänk och 260kg i mark) och ta det på ingångarna. Men insåg ju att uppvärmingen skulle bli riktigt kort så valde att gå in på väldigt lätta ingångar. Eftersom vi inte skulle hinna värma upp ordentligt i böjen valde jag därför 170kg så fick det bli en del av uppvärmningen. Satte bänken till 135kg och eftersom jag drog sönder båda händerna igår när vi körde chins så valde jag 240 som ingång i marken. Då behövde jag ju göra fler lyft såklart men samtidigt var det väldigt säkra ingångar viktmässigt.

Upptäckte att jag hade känningar i ryggen redan från första böjarna på uppvärmningen. Samma problem som jag har haft tidigare som gjort sig tillkänna igen. Har smugit sig på senaste veckorna men nu kändes det värre än tidigare i veckan av nån anledning. Men det var bara att köra på.

Knäböj
170 – underkänd, djupet. Första böjen jag fått bortdömd 😉
170 – godkänd
190 – godkänd

Vände första när ryggen smärtade vilket tydligen var strax över godkänt. Passade på att göra några snabba lyft på uppvärmningsstången innan andra lyftet. Alla lyft var väldigt lätta men slarvade på första helt enkelt, får väl skylla på en usel uppvärmning.

Hann väl värma helt okej till bänken i alla fall. Stegade upp till en etta på 130kg med stopp vilket kändes väldigt lätt.

Bänk
135 – godkänd
140 – godkänd
145 – godkänd

Alla lyften rätt lätta. Har lyckats flytta min stickingpointen bra bit upp i lyftet nu. Den kommer lätt från bröstet ca 15 cm upp, sen får jag forcera några cm tills det känns som ingen vikt alls igen. Har en plan för hur jag ska behandla/träna det framöver i alla fall 🙂
Uppvärmningen till marken vart kort, vääääääldigt kort. Fick kanske 10-15 minuter lite drygt innan det var dags att köra igång. Vi var flera på samma stång så jag hann stega upp till 180kg när de sedan ropade upp mitt namn. Övervägde att stå över första men var lite orolig för greppet pga handen så valde att köra på ändå.

Marklyft
240 – godkänd
255 – bom, tappade vikten med vänsterhanden som jag tejpat precis i utlåsningen
255 – godkänd

Tur att jag inte stod över första i alla fall. Kände redan på 180kg att greppet var ett problem. Hade tejpat handen men tog bort allt inför sista marken och så var det bara att bita ihop. Lyften i sig vart ju dock helt värdelösa och drog till ryggen rätt så ordenligt. Så nu sitter jag här med någon slags ryggskott. Får bli naprapaten i veckan!

Men men, kvalad och klar i alla fall. Alltid något. Jenny och Robban var bra idag och smiskade båda upp varsitt tävlingspers i bänken! Grattis 🙂

Bild

Johannes Årsjö var och debuterade på Extreme Power idag. Jisses vilket kraftpaket han är den där karln!! Han smiskade upp 320kg i böjen, 190kg i bänken och 340!!kg i marken. Och det såg lätt ut dessutom. Helt galet. Kommer att bli tokigt roligt till SM att se giganternas kamp i plussen 😀