Chinskrig och vaniljbullar :D

Haft en riktigt skön lördag. Började dagen med lite chinspannkakor. Sen var det bara till att dra i sig Body science Gakkic och klä sig för krig 😀 Vart några timmars träning med gymmet på Odenplan i vanlig ordning. Det är ju garanterat något av en motivationshöjare 😀 Blir ett pass imorn igen så det är dubbel glädje 😉

Passet såg ut något i den här stilen:

Chinskriget började!

40
48
32

Chins med gummiband
8
8
6
10

Fulchins
52

Sälrodd brett pronerat grepp
12×60
17×60
18×60

Sälrodd smalt supinerat grepp
17×60
21×60
15×60

Marklyft – lätt lätt för att testa ryggen
5×70
5×110
3 set 3×130

Johan Gustafsson var i sitt esse idag och spöade mig i chinsen. Jag lurade med dem på lite gummibandschins och tror nog att det gick hem hos både Peter, Jenny och Johan. Efter träningen kollade vi lite på Robbans posering. När formen infinner sig kommer det där att bli riiiiktigt bra! Abbe tränade på sitt fria program och det där kommer att bli grymt bra! Kul när nån lägger ner ordentligt med tid på det där. Ska bli roligt att se på scenen sen.

Har också experimenterat lite i köket idag. Lovade ju ett recept på bullarna tidigare i veckan och nu passade jag på att skriva upp vad jag gjorde. Freestylade ju mest senast. Nu provade jag också att göra en mer dietvänlig variant eftersom jag gissar att efterfrågan på det kanske är något högre. De tidigare var ganska snarlika men med mer mjöl. Ni får väl själva avgöra om det är något som hamnar inom ramarna för er diet också 🙂

KANELBULLAR MED VANILJ

Smet:
1,5 dl vatten
0.25dl smör
12,5g jäst
250g kvarg
1 dl sötningsmedel
1-2 tsk kardemumma
1-2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
lite salt
3 dl Body Science Diet Fuel Vanilj

Häll vatten och smör i en kastrull och värm till fingertemperatur.
Ta bort från platta, smula i jästen och vispa tills den löst upp sig.
Blanda i kvarg, sötningsmedel, vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och lite salt och vispa.
Häll i proteinpulvret och vispa med bakvisp. Blir lite trolldegigt men det är lugnt det ordnar sig sen.

Lägg en bakduk över kastrullen och låt jäsa i 30 minuter.
Under tiden kan du göra fyllningarna.

Fyllning 1:
50g mandelmassa
kanel
½ dl sötningsmedel
2 äggvitor

Blanda allt i en skål och gegga ihop med en gaffel eller nåt.

Fyllning 2:
3 ägg
1 dl Body Science Diet Fuel vanilj
1-2 tsk Vaniljsocker

Vispa ihop allt i en skål så att det blir en tjock vaniljkräm. Jag delade lite på allt och vispade äggvitan för sig i hopp om att få den lite fluffigare. Sen blandade jag ihop det andra tillsammans och hällde över i äggvitan sen. Vet inte om det gör nån skillnad egentligen.
Ställ skålen i kylskåpet.

Obs! Det är rätt mycket vaniljkräm för bullarna… men jag gillar vanilj 😉

När degen jäst klart (jäser inte sådär fantstiskt mycket men vart lite slätare typ):
1 dl Mjöl

Lägg degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Spä på med mjöl tills den går att kavla ut utan att gå sönder (ca <1dl) Kavla ut degen till en avlång kaka på ett bakplåtspapper med lite mjöl på. Bakplåtspapper för att det lättare ska släppa och gå att rulla. Tänk sushi 😉

Smeta ut fyllning 1 över degen.
Rulla ihop degen och bita den i lagom stora delar (ca 3 cm) som du lägger i bullformar.
Tryck ett hål i mitten av varje bulle. Se dock till att det finns deg under kvar.
Hålet är till för vaniljfyllningen.
Lägg under bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Tryck till hålet igen innan du skickar in den i ugnen 5-8 minuter på 225 grader.

Tag ut när de fått lite färg och ser lite klara ut och häll i vaniljkrämen i hålet på varje bulle. Kanske behöver förstora hålet igen med en liten sked eller nåt.
In några minuter till så att de blir gyllenbruna.

Resultat:

Bild

+ en glad Kristian 😀

Kollade på Jamie Oliver häromdagen och har fått inspiration till en efterrätt… blir nästa projekt 😀