VM-helgen

Jaha, som sagt idag ska vi ha ett roligare tema på inlägget. Nämligen VM 😀

Jag startar väl i kronoligisk ordning antar jag och resan började i fredags. Tidigt… alldeles för tidigt för min smak 😛 Men samtidigt var det skönt att komma iväg och trots att jag är väldigt mogontrött så har jag ofta väldigt lätt att gå upp just när det är resor eller tävlingar på gång. Nu var det ju dessutom båda delarna så det var bara att hoppa upp kl 5.30.

Jag fick skjuts ut till Arlanda av Sandra Lind och Brani Oparusic. Stort tack för det återigen! 🙂 Brani skulle tävla i CBB -175cm för Serbien. Dock visade det sig att det uppstått något stort jäkla strul när han väl kom dit och det slutade med att han inte fick tävla. Sååå sjukt! Men jag har nog aldrig sett någon slita så mycket för att få en chans att ställa sig på den där scenen. Brani höll på och kämpade med det där oavbrutet från att vi anlände kl 11 på dagen till nångång runt kl två på natten. För att sedan gå upp tidigt på morgonen och fortsätta! Det var olika besked heeeela tiden men till slut vart det bara ett nej. Att vara under den där stressen dagen innan man ska tävla på VM… Jag lider verkligen med dig kompis! Hoppas att du får tillbaka motivationen och siktar vidare framöver!

På arlanda mötte vi upp Helena och Ako som satt och väntade. Helena verkade pigg men Ako rätt så tömd och sliten. Det vart bättre sen när han fick lite mat i sig när vi kom till Tallinn 🙂 Jag kände att jag hade ganska så mycket överskottsenergi så jag fick mest försöka att lugna ner mig och spara på den istället. 🙂

Från flygplatsen åkte vi med en buss som stod och väntade på oss. Tog bara några minuter bort till hotellet och där var det bara att sätta sig och slappa medans Kenneth skötte all registrering osv. Jäkligt skönt att ha någon som styr skeppet med sig! Det gjorde han med bravur hela helgen!!

Vi fick ganska omgående tillgång till våra rum så åkte upp för att lasta av och kolla läget. Vi passade väl på att vila en stund också. Hade ju inte blivit allt för mycket sömn under natten eftersom det vart en sån tidig start. Resten av dagen spenderade vi åt att vila, äta matlådor och snacka lite med andra atleter. Jag träffade lite bekanta som jag har tävlat med tidigare. Det var jäkligt roligt att exempelvis träffa Jörn Pettersen som har varit något av en inspirationskälla åt mig genom åren! Grymt duktig atlet!!

Laddmaten 🙂
Bild

Min pappa, lillebror och Ofelia kom förbi hotellet också. Ofelia gav hur mycket energi som helst som vanligt. Pappa var i storform också 😀

Bild

På kvällen när vi skulle registrera oss så fick vi reda på att det inte skulle bli någon poseringsrond på lördagen utan istället hade de lagt till dips. Finalposeringen skulle således vara värd dubbla poäng på söndagen. De sa också att vi skulle tävla runt 12 på lördagen. Jaha tänkte vi och började genast att planera om allt inför morgondagen med tömning/laddning. Jag hade slutat dricka vätska då men bestämde mig för att börja hälla i mig EAA-Recovery igen. Sen vart det en ordentlig middag på det för att ha lite extra energi till prestationsmomenten.

Vi passade på att prova färgen på kvällen också. Vi la den faktiskt själva. Det är första gången som jag provar det men det var faktiskt rätt så skönt att stå där och trixa med själv 🙂 Ako och jag hjälptes åt att lägga färgen på varandras ryggar dock. Det är ju lite mission impossible att klara av själv 😉

Sen var det läggdags! Jag satte klockan på 8.30 och sen igen på 9.00. Frukosten stängde kl 10.00 så tänkte att då var det rätt gott om tid att hinna med det och sen ta sig till tävlingen.

Jag vaknar dock av att Ako ropar att det är upp och hoppa! Jag kollar på klockan och den står på 7.30. Tydligen hade de gjort en schemaändring och vi skulle upp först på scen vid kl 10.00.
Jaha… bara att göra sig i ordning då! Tur att Kenneth höll koll på oss 😀

Frukosten var väl sådär, märktes ju att de plockat undan en massa saker med tanke på vilka som vad där. Smart förmodligen, ett hotell fullt med byggare som inte ätit på månader 😉 De hade ju blivit ruinerade 😀

Väl på plats så kollar vi vårt omklädningsrum lite snabbt men sen går vi upp till scenen. Där och då insåg man att det här var rätt jäkla stort 😀 Scenen var ju enorm och det skulle vara helt fullsatt i Nokia Konserthall senare! Alla pokalerna stod framme och suktade dessutom på ett bord 😀 Vi fotade och kände redan att motivationen ökade något mer 😀 haha.

Arenan
Bild

Priserna
Bild

Averallen
Bild

De hade hunnit med en schemaändring till och BF gick ut först på scen. Sen var det vår tur! Vi gick runt backstage och laddade! Värmde upp i chinsräcket och dipsställningen. Jag gick och lyssnade på musik och taggade till!!

Tjejerna var först ut. Helena PISKADE hårt! Hon öppnade med 34 chins och fortsatte med 59!! dips 😀 Hon är bara helt otroligt bra! Domarna stod upp vid sina bord och hejade på henne mot slutet. Hon fick senare smeknamnet "Miracle-Girl" av IFBB domarna 😀 haha

Jag var näst sist ut i vår klass och bästa resultat var 32 chins gjort av Martin Muntz. Jag var rätt så säker på att jag skulle kunna toppa det. Men ICKE. Det tog bara tvärstopp runt 30 reps och sen var underarmarna heeelt slut. Tänkte att det kanske inte var mitt mest strategiska steg att leka så mycket med Fat Gripz under veckan kanske 😛 Men då vet vi att det tar i alla fall 😀 Jag fick i alla fall 28 reps godkända. Inte alls nöjd med det men räckte i alla fall till en tredjeplats. Ako gjorde också 32 reps!

I dipsen kändes det betydligt bättre. Jag slängde iväg 54 godkända reps vilket var ett ledande resultat med bara Ako kvar. Ako reppade loss och såg stark ut men även han kroknade på 54 reps!

Jag slutade alltså på en delad andraplats i styrkeronden tillsammans med Martin som kom trea i dipsen. Ako vann med två delade segrar.

Nu var det dags att ladda för rodden! 2 minuter och maximal distans var målet. På pappret såg det kanske inte så ljust ut för mig med min 175 ynka cm jämfört med Ako, Jan och Martin som är betydligt längre än mig. Men jag ryckte direkt i starten och lyckades hålla min gameplan ganska så perfekt faktiskt. Plockade ledningen från första draget och släppte den aldrig. Utökade ledningen som ganska länge bara var nån meter till som mest 17 meter tror jag. Sista sekunderna slutade jag i princip ro. Var så trött och de var för långt bakom för att hinna ikapp. 681 meter stannade mätaren på 🙂
Jag stapplade av scenen och försökte återhämta mig. Fick ett gäng gratulationer av överraskade atleter som nog inte hade väntat sig att en smurf som jag skulle ro hem den ronden 😉

Martin slutade på andra plats med 672 meter och Ako på tredje med 670 meter. Det betydde att jag gick om och knep ledartröjan efter första dagen!

När jag var människa igen så tog vi en tur på stan. Jag mötte upp min familj och spenderade lite tid med dem. Känns så otroligt skönt att de var med och stöttade. Skrev det till min pappa på sms på kvällen att det betyder mer för mig än vilket guld i världen att ni finns där och stöttar mig. Så är det verkligen. Träning och tävling är klart min största passion i livet… Men min familj är mitt liv! De är fantastiska 🙂

Efteråt återvände jag till hotellet. Vilade ett tag på rummet och duschade av mig lite färg osv. Det vart en lugn eftermiddag och kväll. Bara vila, lite mat och ta det lugnt! Pappa kom förbi en stund på kvällen. Han timade perfekt för jag höll på med färgen och Ako vilade så han fick prova på att lägga lite färg. Jag sa att det här hade han nog inte trott för ett par år sen att han skulle stå och lägga färg på mig i ett hotellrum i Tallinn, eller ja lägga färg överhuvudtaget 😀 Nej det hade jag verkligen inte skrattade han 😉

Vi gick ner i lobbyn och satt där och pratade. Efter en stund kom våra tre delegater och slog sig ner hos oss. Det var jättetrevligt att sitta där och prata bort kvällen. Så skön avslutning på dagen.

Det visade sig dock snart att det inte vart avslutningen på dagen. Kunde verkligen inte somna. Var klarvaken. Det visade sig att Ako var det också. Så vi spenderade halva natten med att snacka skit och äta riskakor 😀 Det var jäkligt skönt det också. Vi hade ju peppat varandra för att sikta på dubbelt svenskt i toppen och det hade vi ju hittills lyckats bra med. Nu var det bara att försöka ladda upp för poseringen!

Till slut lyckades vi somna i alla fall! Vaknade upp på söndagen och laddade på lite lätt nere på frukosten. Sen la vi lite mer färg och så var det dags att bege sig till tävlingen igen.

Vi var där i god tid så passade på att lägga mig i omklädningsrummet och vila, lyssna på musik och äta kakor 😀 Inte alls dumt det där!!

När det närmade sig gick vi upp och började göra oss redo. Pumpade upp lite lätt och drack Body science Vip-x för att få lite pump lättare. Helt plötsligt ropar de ut damernas athletic fitness. Helena stackaren stod och fick olja så hon hann inte pumpa upp alls. Jag och Ako fick panik och började frenetiskt med oljan. Vi fick hjälp som tur var. Marockos landslagscoach hjälpte mig 😉 Tack som fan för det!
Vi hann väl med några armhävningar och curls på det sen var det ut på scen.

Ojojojoj var fort det gick. SNABBA vändningar. Han knappt sätta posen innan det var dags att byta pose. Men kul grej, det var en helt annan erfarenhet än den man är van vid 😀

Både jag och Ako skrattade när vi gick av scen. Ingen av oss visste ens om vi lyckades sätta poserna. Men men vi hoppades på att det gick bra och att vi var i topp.

Bild

Helena slutade på tredje plats! Hon tappade ledningen i poseringen tyvärr. Men man kan lugnt sagt säga att hon var "peoples champ". Helena var hotellets snackis heeeeela helgen efter att hon kört chins och dips. Såååå grym hon är! Inspirerande minst sagt!

I vår klass gick det inte alls som vi hade trott. Men vi hände kvar till slutet. Jag trodde redan på förhand att Ako skulle ta hem det men han kände sig inte alls säker och sa att han trodde att det var jag som skulle vinna. Jag fick rätt och fick silverpengen 🙂
Stort grattis till Ako!!

Dubbelt svenskt i topp! Vi nådde målet, inte alls illa!

Mina sponsorer och min gubbe 😀
Bild

Jag glad tvåa
Bild

Efteråt vart det en massa bilder och annat kul. Det var jäkligt skön stämning hela helgen bland alla som tävlade. Inte bara mellan oss i AF utan alla CBB och BB-atleter var också störtsköna!

Dessa två bilderna är tagna av fotografen från Fitness.ee.
Bild

Bild
Rätt schyssta 🙂

Vi gick ut på kanske en av de häftigaste restaurangerna jag varit på med norska laget på kvällen och firade! Nån medeltidsrestarurang med bara levande ljus och gammeldags mat. Jäääättegott var det också!

Sen tillbaka till hotellet för banketten vilket vart jäkligt lugnt för oss trots att det var öppen bar med måååånga vodkaflaskor som stod på kylning 😀

GRYMT bra helg!!! Ska berätta mer om måndagens upptåg imorn 🙂