En hyllningstext!!

Vill skriva några rader om några personer som verkligen inspirerar mig i min egna resa mot framtida tävlingar.

Först och främst måste jag skriva om Erik KUNGHAMN…. Eller ja… Gunhamn… men ungjävlen är ta mig fan helt otrolig och slutar aldrig att imponera på mig!

Han tävlade igår på junior-VM i styrkelyft och hade tyvärr en lite dålig start på tävlingen med två underkända böjar och fick bara med sig ingångsvikten i tredjelyftet. Dock all heder till att plocka böjen i tredje, den pressen är INTE rolig att stå där med ett sista försök för att hålla sig kvar i tävlingen. Men den starten gjorde att Erik skulle ha mycket svårt att hävda sig mot de andra superjuniorerna i medaljstriden på totalen. Bänken började också lite surt med en bom på 175kg för att sedan sätta de två nästa lyften och fick med sig ett nytt tävlingspers i bänken med 182,5kg. Gött… även om det säkert fanns mer i kroppen om han fått med sig första lyftet. Men sånt är livet ibland… Bra coachat med viktvaken också tycker jag.

Nu var det alltså dags för Eriks paradgren, marklyft! Dock var det som sagt inga dåliga killar i toppen. Eriks ingång var satt till 320kg och två (!) lyftare gick in på 330kg 😀 Helt galet. Erik höjde sin ingång till 330kg också, även Ian Bell som senare vann guldet höjde till 335kg. Alla tre skickade upp vikterna utan några som helst problem. Kazaken drog 340kg i andra, Ian stod över sitt lyft som var satt till 347,5kg. Erik gick på 355kg och teknikbommade den. Lyfte rumpan för fort i starten och fick framvikt.

Dags för tredje omgången… Kazaken drog 345kg… Ian hade begärt 362,5kg på stången och Erik likaså. Ian drog först eftersom han hade lägre lottnummer… Den gick upp… en röd lampa för att han inte rätade ut övertygande tror jag. Så Eriks tur….. PANG!!!! Perfektlyft och vikten kommer som ingenting! KUNGHAMN har gjort det och tar Ians världsrekord rakt framför näsan på honom!!!! Erik vägde in 180gram lättare än Ian och då räknas det före helt enkelt!!!!
Att två juniorer drar seniorvärldrekord på en och samma tävling…. ja vad kan man säga… Ser verkligen fram emot framtida dueller dem emellan!

Erik får med sig världsrekordet, ett nytt tävlingspers och drar sig upp till en fjärdeplats! HELT sjukt va bra du är Erik…. Själv satt jag framför datornpå livestreamen och skrek här hemma 😀 Ungefär lika glad som när Jenny drog sitt vinnande marklyft på SM tidigare i år… Ni som var där kanske kan förstå hur det lät här hemma då… haha. 😀

Grattis igen Erik, du är verkligen KUNG!!!

Erik WR.jpg

Bilden lånad från Body.se…

Kolla på sändningen… helt galet vilka superjuniorer!!!!

https://www.body.se/artiklar/nyheter/20120828/dags-for-svenskarna-att-ta-plats-pa-podiet