Eindhoven PSV HealthCity

Sista dagen och sista anläggningen. Det här är alltså det dyraste gymmet i stan. De jag pratat med på de andra gymmen fnyser åt PSV för att det kostar i princip fyra gånger så mycket som på deras gym i månaden. Man kanske får vad man betalar för?

bild 1.JPG

Gymmet ligger alltså i fotbollsstadion.

bild 4.JPG

Vid första anblick när man kommer in i anläggningen ser det riktigt fräscht ut… Men utbudet ser ju slående likt ut som hos de andra. Technogymmaskiner och motionspark så långt ögat når. Men längre in finns det lite hantlar upp till 36kg, en bänkpress med lite vikter och en skitstång precis dom på de andra anläggningarna. Här finns dock TRX, kettlebells upp till 24kg och även kinesismaskiner. Så aningen mer välsorterat.

Det stora som skiljer sig är dock garanterat hur mycket fräschare allt är. Vilket märks tydligt när man kommer in i omklädningsrummet.

bild 5.JPG

Det är dessutom all inklusive vilket i det här fallet innebär fritt solarium, kaffe och läsk i princip. De hade också en ångbastu samt en vanlig och kanske det bästa av allt… Barnpassning! Det är ju inte fel för de som har behov utav de iaf.

Låter väl bra så långt?

Här kommer nackdelarna, som är desamma som på alla andra ställen i princip:

Kass bänkpress, värdelös stång! Och för lite fria vikter. De hade inte ens en fri ställning att köra knäböj i…… Det är… ILLA!!

Dipsställning och chinsställning återigen samma skit som på övriga ställen. Verkar vara Eindhoven-standard!

bild 2.JPG

Allt fokus ligger på maskiner… Vilket också återspeglas på de de som tränar där. De glodde på en som om de aldrig sett nån lyfta lite tyngre vikter tidigare. Så har det väl varit hela veckan iofs.
Trevligt bemötande även här dock 🙂

bild 3.JPG

Betyget får nog bli 3 / 5 med allt inräknat. Överdrivet det fräschaste gymmet i stan och det finns allt man behöver för att bedriva träning där ett tag. Dock enbart anpassat efter motionärer vilket egentligen gäller de andra ställena i stan också. Jag menar kom igen, inte en ställning för knäböj?

Jag frågade personalen om böjställningen och de svarade att man kunde använda bänkstången. När jag då frågade hur man skulle få upp den på axlarna vart de helt ställda! 😉 skärpning på den!!

Som slutsats finns det bara ett gym för de som tagit sin träning ett steg längre i Eindhoven: Essbra fitgym. Med ett chinsräcke och en dipsställning hade det varit ett riktigt jäkla bra gym dessutom!!!

De andra gymmen är det inte så stor skillnad på än just standard och pris faktiskt. Från slitet och jättebilligt till välskött och fräscht och dyrt!

Men Essgym!! Det hade varit värt att ta sig dit oavsett vart man bor i stan. Hade varit ett självklart val för mig iaf 🙂