Special delivery & svar på fråga

Godmorgon!

Yes, godmorgon säger jag. Idag vaknade jag runt 15.00 av att jag behövde gå på toaletten, det är ganska vanligt att jag behöver göra det minst en gång varje ’natt’. Men jag hade ändå sovit 6 h i sträck och kände mig pigg så jag klev upp! Bekväma öronproppar och ögonbindel är två tips på saker som kan hjälpa dig att sova bättre!

Min bikini har kommit idag! Som ett barn på julafton åkte jag iväg och hämtade upp den. Superfin och passade bra i måtten, är verkligen nöjd med den. Bikinis By Freydis är sömmerskan och den är skräddarsydd.

bikini.jpg

Färgen får ni se på dagen D!

Fråga

Vi har fått in lite frågor till oss bloggare och jag tänkte svara på en av dem.

Fråga: ”I runda slängar, hur mycket pengar kan man förväntas att behöva spendera inför sin första tävling?”

Svar: Det skiljer sig i dina val du gör och även om du är man eller kvinna.
Personligen vill jag ha en coach som styr mina kost och träningsscheman samt hjälper mig med posering. Det brukar oftast vara en månadskostnad på det och varje coach kostar olika mycket. Om det finns en coach som du är intresserad av att jobba med, hör av dig till personen och fråga hur hon/han jobbar och lägger upp det hela.
Sen får man lägga till gymkort, bra råvaror i matväg samt kosttillskott om sånt ingår i kostschemat, massage (vilket jag verkligen rekommenderar under en diet, glöm inte ta hand om kroppen), hotell och resa till tävling, spraytan och jag rekommenderar att bli fixad av Onsite på tävlingsplatsen, de gör ett jättebra jobb och du kan slappna av och låta dem fixa det, anmälningsavgift och coachning vid tävling. Tävlingslicens hos SKKF som alla atleter behöver göra kostar några hundralappar också. Om du är tjej kommer du säkert vilja fixa dina naglar, ditt hår, fransar och självklart ska man ha bra makeup så om du inte gör det själv på tävlingsdag så kan det kosta att någon annan gör det på dig. Sedan kommer vi till bikini vilket kan variera i priser. Min rekommendation är att lägga lite pengar där (4000-6000kr) och köpa en skräddarsydd för alla ser vi olika ut och har olika mått. Längd och omkrets spelar roll på våra kroppar förhållande till bikinin. Glöm inte klackskor! Dessa är godkända skor på tävling och är väldigt vanliga. Om du är kille så behöver du badbyxor eller poseringskalsonger/posingtrunks! Från några hundralappar upp till 1000 kr tror jag det kan kosta.
När det närmar sig tävling och om du jobbar skulle jag vilja påminna dig om att ta ledig några dagar innan och kanske någon dag efter tävling för att njuta och ta in allt. Räkna med det så du kan ha möjlighet att vara ledig från ditt jobb.
Så svaret är att priset varierar. Sitt och skriv ner på ett papper vad för utgifter du tror att just du kommer att ha. Man ska vara beredd på att kunna finansiera sin tävlingssatsning så det inte påverkar dig i negativ form utav stress över ekonomin under dieten.
Jag tror inte jag har glömt någon stor ekonomisk faktor kring en tävlingsdiet. Om jag har det så skyller jag på diethjärnan 😉
Finns det något mer du undrar över, tveka inte att kontakta mig här eller på Instagram!

Axlar
Igår körde jag axlar på gymmet och här kommer en liten video ifrån passet.

Some shoulders! Härlig energi idag under passet, tacksam för det då de är 19 dagar ifrån tävling

Kram Lisa