Let’s go! Kör jag morgoncardio?

Hej!

Välkommen till bloggen där ni kan följa min tävlingssatsning mot Sweden Grand Prix 2018 i Malmö som i år har fått ett helt nytt koncept! #SGPnedräkningen Det är fortfarande en BodyBuilding & Fitness tävling men det nya är att de nu är en internationell IFBB tävling där atleterna som vinner Overall i sin disciplin blir ägare till ett Elite Pro Card. Jag kan säga att jag har relativt höga förväntningar på tävlingen i år. När jag var nere i Malmö och kollade för några år sedan fick jag en väldigt bra känsla. Detta året är jag själv en tävlande altet vilket är sjukt roligt! Jag tror och hoppas att det kommer vara bra uppstyrt, att det ska vara en skön stämning för publik, tävlande funktionärer och domare osv. Idag är vi 7 veckor ut från Sweden GP men jag kommer redan kliva upp på scen om 3 veckor på Better Bodies Challenge i Stockholm och Battle of Sweden i Borås senare i slutet av april. Ni kommer alltså redan nu från starten av mitt bloggade här på BODY hänga med in på sista veckorna innan tävling, vilket är spännande då jag kan berätta om det är något jag kommer ändra eller tänka annorlunda kring inför Sweden GP. Somsagt blir det tre tävlingar för mig i vår och jag ser inte någon tävling som warm up eller att jag ska toppa formen till en specifik tävling, utan jag har mitt mindset att jag ger total fokus till varje tävling. Däremot tar jag mål för mål. Betar av dag för dag, vecka för vecka, pass för pass osv. För mig funkar det bättre att jobba på det viset. När jag nått ett delmål tar jag mig vidare till nästa som jag har varit medveten om att det komma skall.

Vem är jag?

Snabbfakta om mig
Namn: Lisa Ivarsson
Ålder: 23 år
Ort: Göteborg sedan 1 år tillbaka, tidigare Fotö i Göteborgs skärgård
Sysselsättning: Jobbar nattskift på Volvo
Coach: Ròdi Bodrug
Team: Team Ròdika
Gym: IronWorks Göteborg
Instagram: lisaaivarsson

Jag har tävlat tidigare år 2014 i Bikini Fitness. Då placerade jag 3a på Decembercupen och utanför final på Luciapokalen. En av de stora motivationsfaktorerna till denna tävlingssatsning är att se skillnaden i min fysik nu i år mot hur den var år 2014.

Bloggen.png

Från en fotografering jag gjorde med Nirrefoto förra helgen!

Kör jag morgoncardio?

Jo, det gör jag och vill redan idag dela med mig utan min morgoncardio rutin. För tillfället kör jag morgoncardio var femte dag. Som sagt har jag en coach som styr mina scheman utefter mina förutsättningar och såklart följer jag alltid det till hundra procent.
Direkt när jag vaknar, i mitt fall oftast runt 16-17 tiden på eftermiddagen eftersom jag jobbar natt, går jag upp och åker till gymmet. På tom mage börjar jag att köra 15 min på crosstrainern och fokuserar på kontakt i rumpan/baksida ben. Varierat tempo med bra motstånd, takt till musiken jag väljer att lyssna på. Därefter går jag på trappan i 15 min, varierar tekniken mellan att sparka rakt upp/bak med ett ben i taget samtidigt som jag tar vartannat steg på trappan. Efter det vrider jag mig lätt åt sidan och kliver med motsatt ben upp på nästa trappsteg, så att jag korsar benen, sedan samma sak fast motsatt sida. Jag ska filma detta så att ni kan förstå lättare. Sist på tur står löpbandet 20 min med högsta lutning med ganska så låg hastighet. Utfall, sneda utfall och pressa löpbandet framför mig är några tekniker jag använder mig utav för att få bra kontakt i rumpan. Efter löpbandet går jag på och kör tre olika övningar på mage.

Jag får en väldigt skön känsla i kroppen under morgoncardion och eftersom jag dricker BCAA så känner jag mig inte så hungrig. Just nu är BCAAn med smak av Red Candy Cars min favorit! Detta passet brukar ta runt 1h och 20 min och frukosten smakar som heaven efter passet. Lovely!

Ha en fin lördag så ses vi i nästa inlägg!

Kram Lisa