Kosten!

Hur ser en vanlig dag på dieten ut?

Alla som någon gång dietat har förmodligen fått frågan får du bara äta torsk och broccoli nu då eller? Precis som man efter tävling får kommentarer som -får du äta vad du vill nu då eller?

För mig är det inte så stor skillnad på min kost söndag till fredag vare sig jag går på diet eller inte. Har alltid matlådor och sköter min mat bra sen varierar ju mängden och även ibland innehållet beroende på var i tävlandet jag är.

Men det är alltid gröt till frukost Vem älskar inte sin frukostgröt liksom? oftast med blåbär, kiwi och Body Science Whey bananchoklad. Kokt ägg eller omelett.

Varje dag har jag 4st matlådor med ris eller potatis, grönsaker, kyckling/torsk/nötfärs och alltid ägg.

Kvällsmat blir gröt igen. Oftast som den på morgonen.

Lördagen!!
Många kallar det för ätardag, cheatday eller höjardag och jag vet att det finns hur många varianter som helst på hur det ”ska se ut”
Förr hade jag galna ätardagar med mat, godis, bullar, glass och ja, allt jag var sugen på. De första tävlingsåren var det ju nästan så att man fick order om att på lördagar ska du f_n i mig äta allt du ser. Spelar ingen roll om du redan är proppmätt. Fortsätt bara. Ju fetare och flottigare desto bättre.

Idag ser det inte ut så. Jag äter den mat jag är sugen på men trycker inte i mig bara för att. Godis äter vi faktiskt väldigt sällan nu för tiden för det känns som man bara blir proppmätt och tappar matlusten. Men gärna glass till efterätt och kanske någon god kaka som frugan bakat. Det får jag erkänna att jag är bortskämd med. Hon är grym på att baka och laga mat. Så det är väldigt sällan vi äter ute.

Jag väljer hellre en lite längre diet och äter gott och fritt på lördagar hela vägen fram än kortare utan den dagen. Hade jag vart tvungen att ta bort lördagarna så hade jag slutat tävla. Livet är för kort för att inte njutas av. Bara för att man går på tävlingsdiet så behöver man som sagt inte leva på torsk och broccoli, så det så!!!

DSC_6792.JPG

Hemmagjorda hamburgare är en favorit på lördagar!