Posering i BB.

Vad bör man tänka på och hur ska man gå tillväga!?

Ja till att börja med så måste jag bara säga att jag är inte direkt någon mästare på just den här biten med posering..Detta har väl alltid varit min svaga sida och att sätta alla dom obligatoriska poseringarna och det fria programmet har jag faktiskt väldigt svårt för. Jag har inte det där rätta flytet i rörelserna. Kan väl ärligt säga att jag har det helt enkelt inte i mig.. Taktlös och tondöv.. HAHAHA! Men det finns bara en enda sak att göra åt de och det är att öva,öva och åter igen öva..

Jag har blivit bättre med åren men långt ifrån så bra som jag kan och skulle vilja var men då är vi ju tillbaka till den där biten igen med att man måste bara nöta på och öva. Jag vet att jag inte lägger så mycket tid på det och VET att de är helt fel av mig. Jag skulle tjäna så mycket på om jag bara kunde sätta alla poseringarna på bästa sätt för att framhäva min fysik så bra det bara går.

1 OBLIGATORISKA POSER

Front double biceps

fdb.jpg

Phil Heat och Big Ramy slår en front double biceps

Front lat spread

FrontLat1.jpg

Front lat spread med Phil och Kai

Side chest

Olympia 2010 -Top 4 side chest.jpg

Back double biceps

flex.jpg

Flex Lewis Back double biceps är grym!!

Back lat spread

roncolemanlat.jpg

8 gånger Mr Olympia Ronnie Coleman har en grym Back lat spread

Side triceps
Valfri sida mot domarna.

tric.jpg

Två av de bästa flexar triceps

Abdominals and thighs

mage.jpg

Shawn Ray flexar absen.

Här har ni en länk till Skkfs hemsida och regelvärk.

http://www.skkf.org/a.304/regler/obligatoriska-po
seringar.aspx

2 LÅTEN
Jag tycker att den låten jag väljer till mitt fria är helt avgörande för mitt program. Jag måste ha en låt som jag känner att jag gillar och kommer igång till så att man får en härlig känsla i kroppen och som gör mig glad.

3 VAL AV POSER
Det man bör tänka på är att man ska försöka att visa sina bästa poser på bästa sätt och ha ett bra flow i poseringen så allt flyter på. Man måste ha med alla de obligatoriska poserna i det fria programmet men om man vet att någon pose är dålig eller mindre smickrande så gör man den ju inte mer än 1 gång och mer försöker smyga in den.
Och som sagt jag är absolut inte bra på just den biten men skulle väldigt gärna vilja vara det och då är vi ju tillbaka till de där igen med att de enda som hjälper är att ÖVA ÖVA ÖVA!

Många inser inte hur viktig del poseringen är(jag vet och inser hur viktigt det är men är ändå dålig på just det där med övning tyvärr) oavsett vilken gren du ska tävla i.
Du vill inte slösa bort flera månaders diet och allt hårt slit i gymmet pga att du inte har övat på din posering!
Det märks ju på scenen vem som har övat och inte har övat. (eller vissa har det ju bara i sig och kanske inte behöver öva)
Man behöver inte öva posering i flera timmar i sträck men man kan ju iallafall ägna 5-10 minuter på morgonen och 5-10 minuter på kvällen. Eller bara dra alla obligatoriska poser 1 gång/dag. Man kan ju börja med det redan från starten av dieten så kommer du märka skillnad i din posering!
Kan man inte posera så bra som man bör så kommer man ju inte kunna visa upp sin fysik på bästa sätt.

Det är viktigt att veta att alla inte ska/bör posera likadant. Bara för det passar min fysik att slå en pose på ett visst sätt så behöver det ju inte passa din. Det gäller ju att framhäva din fysik så bra det bara går.