Vad händer efter en tävling?

Jag ber om ursäkt att jag inte kunde publicera detta igår. Men jag hade ingen dator till hands!
Detta inlägg tycker jag är ett viktigt inlägg just för att jag föll i ”efter tävlings fällan” efter min första tävling. Då undrar ni säkert vad jag menar med det. Jag ska förklara.

När man går på en strikt diet, tränar och siktar mot ett mål(en tävling) på en väldigt intensiv nivå så är det lätt att man ändrar hela sin livs stil, så länge man nu inte lever så i vanliga fall. Så var dock inte fallet för mig. Så jag utgår ifrån mina egna upplevelser.
När man väl gått i mål, man har gjort sin tävling och dieten är slut så är det väldigt lätt att en känsla av tomhet kryper fram. Jag kände precis så efter min första tävling. Jag visste inte riktigt hur jag skulle ta mig vidare. Mitt tips är att prata med din coach i fall du känner så. Dom är van och kan guida dig igenom denna upplevelse. Efter detta så dök bekymmer nummer två upp för mig…

Vad som då hände var att saker som man saknat att göra, eller mat man saknat att äta är det väldigt lätt att man överkonsumerar. Jag hade t.ex. varit på Ica veckan innan tävlingen och köpt på mig allt som jag hade varit sugen på under min diet. Vilket var allt från kladdkaka, glass, chips… ”You name it!”.
Jag började samma dag som tävlingen var över med att försöka äta igen det jag ”missat” under min diet. Det slutade med att efter en vecka av konstant ätande av skit mat så mådde jag så dåligt att jag inte visste vart jag skulle vända mig. Kroppen klarade inte av att hantera allt som jag stoppade i mig.

Sen dök problem nummer tre upp. Jag la på mig så mycket vikt, fett, vätska så att min topp form var helt väck på en vecka. Allt slit jag lagt ned var helt borta!
Vilket ledde till att jag tappade motivationen helt till träning…
Så mitt tips till er som ska genom gå en tävlings diet eller kanske håller på just nu. När väl dieten och tävlingen är över se till att ha en plan till hands. Jag gjorde nu under min andra tävlings sväng en ”reverse diet” Vilket innebär att man sakta men säkert ökar kaloriintaget vecka efter vecka. Jag länkar en bra video om detta!

Annars prata med er coach!
Hoppas detta hjälper er lite på vägen,

Lev och må så hörs vi nästa vecka!

// Pontus Bäckman

PS. Inte bara dåliga saker händer efter tävling. Man får väldigt bra tryck i kroppen för nästan ingenting. Se denna bild från dag 3 efter tävling nummer 1.

12093250_254288588240301_1080998168_n.jpg

3 dagar efter tävling nummer ett.