Enkel pedagogik

Igår, ons, var jag o Lillafrugan i Helsingborg o besökte 3 st bibliotek. Det är höstlov o aktiviteter med superhjältetema. På ett par ställen fanns det problem m ganska rå attityd bland ungdomarna o där pratade vi med de lokala hårdingarna om att vara tuff nog att ställa sig på den svages sida.
De hade många frågor om hur många jag spöat o hur många jag kan ta på en gång etc.
Svarade att bara rädda människor slåss o de släppte ganska snart på rustningen o pratade om sin parkour (stavas det så?) träning, istället för om bråk, eller "brak" som det heter på skånska.
Väldigt trevligt hade vi o blev otroligt väl mottagna.
Det var längesen vi tillbringade en hel dag tillsammans o att jag kommer sakna Lillafrugans röst till den milda grad att jag funderar på att spela in henne, så att jag alltid kan höra hennes ljuva stämma i hörlurarna. I bilen, på gymmet, på jobbet, aldrig en tyst minut….

bild 1.JPG

Såna här har vi inte på toaletterna i Skara.

bild 2.JPG

Behandlingshem, gym o numera kakel?

bild 3.JPG

Idag jobbade jag på vårt LSS-boende, det var ett tag sedan men väldigt roligt. Man får sig en lektion i struktur o pedagogik. Precis som på vårt HVB-hem jobbar vi med ungdomar som ibland haft det svårt i vardagen o blivit utåtagerande, men här är de i behov av ytterligare stöd o pedagogiska hjälpmedel. I en förutsägbar miljö försvinner mkt av oron o de känner sig trygga, trygga ungdomar slåss inte.

Den övre bilden är ett kvälls schema,det är en klocka som visar att vi ska se på tv, åka bil, bowla, äta ute o hemma blir det en stund framför datorn innan samtal hem o tandborstning. Sist en bild på sängen. Ett sånt enkelt schema kan vara skillnaden mellan en glad kväll o kaos.
Undre bilden är på en Tidstock. Man kan ställa den på olika tider som den räknar ner ifrån, även det ett enkelt hjälpmedel som gör det enklare/ möjligt att få ett sammanhang i tillvaron o slippa konflikter.

bild 4.JPG