Hur tävlar man?

I´m back!

Jag är ju också med här på Team Boxen´s egna lilla blogg och jag ska försöka göra ett inlägg i månaden iaf och det borde jag ju kunna fixa 😛

Jag får många förfrågningar om hur man ska göra för att tävla och vad man bör tänka på… så idag tänkte jag vända mig till er som ska tävla för första gången.

Här följer några råd till er som inte vet hur man ska göra.

1. Hitta en coach i din stad som kan hjälpa dig redan från början och helst någon som tävlat förut.

2. Bestäm disciplin tillsammans med din coach, är väldigt ofta jag ser personer tävla i fel gren. (Man bestämmer själv såklart, men ibland passar man inte in i den disciplinen man själv vill tävla i och då kan det vara bra att få höra det direkt)

3. Hitta en klubb att tävla för – sök på SKKF

4. Bestäm vilken tävling du ska satsa på.

5. Följ ditt schema

6. …och sist men inte minst ha kul!

skkf.jpeg

Blogg Paus

Har bestämt mig för att ta en paus i bloggandet då jag har på tok för mycket annat just nu och har väl aldrig varit någon hejare på att blogga heller!

Har ju fått några nya atleter som jag ska coacha och en som ni ska hålla ögonen på är såklart min underbara flickvänn som börjat blogga här på Body Therese Blogg

Debut på Spring Challenge nästa år och tror det kommer att gå hur bra som helst!

Therese.jpg

Min supervackraste snygging!

SM Athletic Fitness 2015

SM 2015 i Athletic Fitness, Alingsås

Efter vinsten I Tyngre Classic så började jag äta på i två månad och smygstartade dieten I början på juni mot SM I September. Kände mig scenklar 6 veckor innan SM och försökte hålla kvar vikten på ca 73-74kg. Gick bra fram tills 3 veckor innan SM då jag tappade 2kg till :/ Började kaka mer och fyllde på lite extra innan SM men gjorde ingen tömning eller fyllning. Vi bilade ner till Alingsås via en natt I Västerås och kom fram på lördag vid 15 tiden och checkade in på en camping.

Första Fysikronden:
 Vi blev 13 st i -180cm då 2 I långa mättes in under 180cm. Tyckte måna såg riktigt bra ut och blev lite chockad då kom fram på första särbedömningen. Grymt skönt och vilken start på mitt sista SM!

Chins:
 Jag hade endast 4 killar efter mig I styrkeronden och Erik och Jim som jag visste var duktiga fick köra innan mig. Erik gjorde 33 chins och Jim 31st. Trodde jag skulle fixa 33 lätt även om bedömningen var tokhård, gjorde 36st tror jag och fick 33 godkända så delad 1:a med Erik!

Dips:
 Här har jag haft lite problem med axeln men visste att jag skulle kunna fixa 40st med MR Arne bedömning. Erik gjorde 42st och Jim 33st här och jag behövde fixa minst 42 för att dela vinsten i styrkan med Erik, fick direkt en bortdömd på djupet och började köra tokstirkt för att inte få fler bortdömda, vid 30st så visste jag att 40 skulle jag aldrig fixa men behövde göra minst 33 för att ta hem andra platsen. Gjorde 38st men fick en bortdömd så 37st I dipsen och en andra plats I styrkan. Rodd:
 Mitt record här var 636m och Erik fick 628m och det visste jag att jag skulle slå men hade som mål innan SM att ro 650m. La mig på 1.25 fart första 30 sekunderna sen upp på 1.33 hela vägen I mål och stannade på 642m, nytt PB iaf men fattades 9 meter till ett SM Guld!
Andra fysikronden: Här kändes det faktiskt bättre än första poseringsronden och satte det mesta utan att känna mig osäker på scenen(som jag kände I första ronden)

Prisutdelning: Ingen hade riktigt koll på hur vi låg till här och när dem ropade upp en efter en och mitt namn hordes aldrig. Tillslut var det bara jag och Jim kvar och det skiljde bara en poäng!!!(men tydligen var det 4 poäng…) Då kände jag nästan att Guldet var mitt…men ett Silver blev det tillslut ☺

Avslutar med att gratulera alla tävlanden på SM, domare och funktionärer till en kanon tävling(trots rodd) Självklart min flickvänn Therese, Amanda och Tobias som orkade med oss i en hel helg!

Vill tacka SKKF som plågats med mig I 20år och hoppas att Athletic Fitness kommer tillbaka på dem Europeiska tävlingarna och att SKKF fortsätter att satsa på denna underbara gren!

Resultat SM 2015 I Alingsås:

Herrar -180(13 tävlande)
1a: Jim Kullenstjärna
2a: Rookie Westin
3a: Christer Mathias Stjärnfält

• Chins: Rookie Westin & Erik Anklev 33 reps
• Dips: Patrik Tall 43 reps
• Fysikrond: Jim Kullenstjärna
• Rodd 2 minuter: Christer Stjärnfält 677 meter

Herrar +180 (2 tävlande)
1a: Roman Hassas
2a: Robert Wåhlander

• Chins: Roman Hassas & Robert Wåhlander, 25 reps
• Dips: Roman Hassas, 38 reps
• Fysikrond: Roman Hassas
• Rodd 2 minuter: Roman Hassan 675 meter

Damer -165(5 tävlande)
1a: Michaela Augustsson

2a: Annelie Izindre

3a: Emma-Lisa Lindblad


• Chins: Michaela Augustsson
26 reps
• Dips: Michaela Augustsson
29 reps
• Fysikrond: Annelie Izindre
• Rodd 2 minuter: Michaela Augustsson
594 meter

Damer +165(5 tävlande)
1a: Danijela Hodges

2a: Amanda Almroth

3a: Ida Lundmark


• Chins: Ida Lundmark 22 reps
• Dips: Amanda Almroth & Ida Lundmark 33 st
• Fysikrond: Danijela Hodges
• Rodd 2 minuter: Amanda Almroth 595 meter

Resultat 2015.jpg

Resultat herrar -180cm

TYNGRE CLASSIC 2015

Tyngre Classic 2015

I söndags gjorde jag min näst sista tävling då jag ställde upp på Tyngre Classic 2015. Förra året var jag och kollade när Tobias och Amanda tävlade och bestämde mig egentligen redan då för att köra denna tävling.

Grymt bra arrangerat då som I år och en hinderbana som var iof lite väl mycket springa med extra vikt och knappt några tekniska delar, men ändå grymt rolig! Med 1.5 ben så är det rätt tufft med extra vikt 😛 (så när Seven säger att den är gjord för mig så vet jag inte vad han tänkte på)

Jag startade dieten väldigt tidigt I år (redan 6 januari) men körde 3 ätardagar första månaden… så man kan säga att jag körde "all in" från början på feb – 3 maj. Var inte I närheten så hård som jag brukar vara och vägde ca 5kg mer än SM förra året…en orsak är att jag har haft sjukt mycket jobb då jag driver 3 Bolag + GymGrossistbutiken i Umeå….så stressnivån har legat högt over det normala. Ingen tömning eller fyllning på denna tävling utan samma mat hela vägen (lite mer kolhydrater fredag och lördag bara)

Måste tacka min helt underbara, vackra och snälla flickvänn som ställt upp för mig och jobbat när inte jag har orkat. Jag älskar dig såååå mycket!

Jag och Therese bilade ner mot Stockholm på fredag morgon och enligt henne så kom vi iväg "i Fas"

Fysikronden:
 Tränat lite mer än vanligt men inte mycket 😛 Man kan se på bilderna att min vänster axel 

inte riktigt hanger med och har svårt att få till den naturligt utan spegel :/ Tydligen vann jag Fysikronden och trodde jag kom 2a så det var ju en grymt bra start!

Chins:
 Jag har säkert kört over 50 tävlingar och denna var helt klart den striktaste bedömningen någonsin (om man tar bort EM 2012 där dem inte kunde dömma!) Innan jag gick upp så låg den bästa på 24 reps och det var tydliga stopp I botten(1-2sekunder) och sedan över med hakan utan kipp! Jag gjorde 25 reps innan vilan sen testade jag Arne och fick med mig 7 reps till och slutade på 32reps och vinst I chinsen.

Dips: 
Var lika tufft här och behövde göra 36st för att vinna styrkan och när jag låg på 30 var det tveksamt till att jag skulle fixa några fler men lyckades pricka 36 och delade vinsten i dipsen med Robert Remning men vann styrkan totallt.

Hinderbanan: Ska jag vara ärlig så hade jag inte kört ett pass kondition förrän 3 veckor innan denna tävling då mitt mål är SM I mitten på September och vill bygga maximalt sista året. Började med intervaller 3 veckor innan denna tävling och hann bara med ett pass med 3 minuters interval. Var sist ut mot Remning och hade bestämt mig för att ta det lungt första varvet och sedan gå "all in" Var en riktigt rolig hinderbana och att bli jagad är det som är roligast och Robert låg précis bakom mig hela vägen och trodde han skulle gå om på slutet men lyckades behålla ledningen och kom in på 3.00 blankt och slutade 4a I hinderbanan.

Resultat Tyngre Classic 2015 I Solna

Herrar -180(7 tävlande)
1a: Rookie Westin
2a: Patrik Tall
3a: Robert Remning

• Chins: Rookie Westin 32 reps
• Dips: Rookie Westin & Robert Remning 36 reps
• Fysikrond: Rookie Westin
• Hinderbana : Patrik Tall & Robin Ekström 2.58

Herrar +180 (5 tävlande)
1a: Linus Grudd
2a: Eric Hedqvist
3a: Ludwig Sterner

• Chins: Eric Hedqvist, 22 reps
• Dips: Linus Grudd, 27 reps
• Fysikrond: Eric Hedqvist
• Hinderbana: Linus Grudd, 2.40

Damer (5 tävlande)
1a: Amanda Almroth
2a: Emma-Lisa Lindblad
3a: Nadine Yosef

• Chins: Amanda Almroth 26 reps
• Dips: Amanda Almroth 35 reps
• Fysikrond: Amanda Almroth
• Hinderbana: Amanda Almroth, 2.59

Slide1.jpg

TYNGRE CLASSIC 2015

SM 2014 i Athletic Fitness, Karlstad

SM 2014 i Athletic Fitness, Karlstad

Dags att presentera några tävlingar som gjorts men inte finns på min 20 åriga historia 1996-2015 (SM, EM och VM 2013 har jag inte redovisat om än)

Man kan säga att detta år blev ett litet mellan år, haft sjukt mycket jobb då jag och 2 andra polare startat ett gym/box här i Umeå som hade invigning den 11 januari 2014.

Är delägare i en butik i Skellefteå "Athletic Store" med brorsan och Björn Berg och ett tredje AB "Optimal Fitness" där jag kör PT och online hjälp…

Men jag ska inte skylla ifrån mig då träningen har gått riktigt bra och varit frisk hela året!

Dieten gick lite sämre då jag från början tog det lite väl lungt och på slutet blev det åt andra hållet och detta resulterade i en 3kg lättare "jag" på scenen och som dessutom inte satte tömningen och fyllningen optimalt :/

Åkte mot Karlstad med Therese, Amanda och Tobias redan på torsdagen och att slippa sitta i en bil 13 timmar samma dag som inskrivningen är något jag aldrig gör.

SM startade redan 08.00 på lördag morgonen och det var rätt stressigt med att få på sig brunfärgen och hinna värma innan man kliver upp på scenen.

Fysikrond:
Under uppvärmningen så börjar jag få kramp i ryggen och avslutar uppvärmningen…när vi väl kliver upp så var det först fronten och baksidan vi fick visa och det krampade rejält och jag fick liksom försöka hålla 2-3 sekunder sen släppa men genomled det rätt bra ändå. Blev 6a i fysikronden och visste redan då att jag slåss om en bronspeng i år.
Sen blev det ca 2 timmars vila innan vi skulle upp och köra styrkeronden och det behövdes verkligen!

Chins:
Jag och Therese drog och käkade frukost och fyllde på med vätska och salt. Då det var dags för mig att hoppade upp på chinsställningen så var det en grym känsla att känna sig lätt som en fjäder och tog min första vila på 30 reps och hoppade av på 42…så här i efterhand så skulle jag säkert fixa 2 reps till och göra 44 som hade varit Svenskt rekord. Erik Anklew gick upp sist och hade mitt resultat att gå på och när man kolla videon så ser det lika lätt ut för honom och tror han hade slagit mig om han bara hade vetat hur många han gjort 😛

Dips:
Ca 15 min vila sedan dags för dips, visste att jag var tvungen att chansa här då Erik gör 50 reps lätt och för att vinna styrkeronden var jag tvungen att göra fler än honom! Fick mina 3 första underkända pga djupet och säkert 4-5 till och stannade på 40 reps och 2a i styrkeronden. Tobias Fahlen tog inte helt oväntat hem dipsen med 48 reps och brukar göra ca 15 reps mer än mig på våra genrep 😛

Hinderbana:
I hinderbanan hade jag stora möjligheter att vinna då avståndet med viktbärningen inte var mer än 5-6 meter 🙂 Fick möta SM vinnaren Andreas Ekström och det blev en grymt jämn kamp fram till sista viktbärningen då han drog ifrån och vann ganska klart över mig. Jag slutade på en andra plats i hinderbanan 5 sekunder efter Andreas.

Final fysikrond:
Kändes betydligt bättre i finalronden men att kunna gå förbi någon i denna rond var ju som rätt svårt, vi var 3 stycken på 10 poäng inför finalronden och då jag gillar matte så hade jag redan räknat ut alla placeringar men det var ingen som vågade lita på den uträkningen..men fick alla rätt där 😛

https://www.body.se/artiklar/artiklar/20140912/vid
eo-fran-sm-karlstad-2014-athletic-fitness-herrar

Resultat Svenska Mästerskapen i Athletic Fitness 2014, Karlstad:

Herrar -180 (10 tävlande)

1a: Andreas Ekström
2a: Ali Samet
3a: Erik Anklew

Chins: Rookie Westin & Erik Anklew, 42 reps
Dips: Tobias Fahlén, 48 reps
Fysikrond: Andreas Ekström
Hinderbana: Andreas Ekström

Herrar +180 (8 tävlande)

1a: Filip Nilsson
2a: Hans Egner
3a: Ara Sarkisian

Resultat

Chins: Filip Nilsson, 28 reps
Dips: Richard Susaeg, 43 reps
Fysikrond: Hans Egner
Hinderbana: Filip Nilsson

Damer -165 (5 tävlande)

1a: Mia Brobeck
2a: Ulrika Merkel
3a: Emma Petersson

Resultat

Chins: Ulrika Merkel, 24 reps
Dips: Mia Brobeck, 36 reps
Fysikrond: Mia Brobeck
Hinderbana: Emma Petersson

Damer +165 (5 tävlande)

1a: Amanda Almroth
2a: Stina Mittermeijer
3a: Annelie Simonsen

Resultat

Chins: Amanda Almroth, 22 reps
Dips: Stina Mittermeijer, 29 reps
Fysikrond: Amanda Almroth & Annelie Simonsen
Hinderbana: Amanda Almroth

rookie front.jpg

6 september 07.30 efter sista lagret brunfärg, 69kg
rookie rygg.jpg

År 19 på Atheletic Fitness scenen!

Nu sitter vi I bilen på väg mot Karlstad och SM, smutt!!!

På lördag är det dags att kliva upp på scenen igen och göra mitt 19:de år i Athletic Fitness och det har varit ett händelserikt år utan nya skador och varit frisk hela vägen (tror jag)

Startade ju upp en Box/Gym I Umeå med 2 kompisar (Richard & Victor) så det blev en hel del jobb med att få till allt. Samtidigt driver jag GymGrossist butiken här i Umeå samt PT-Firman Optimal Fitness som min underbara flickvänn Therese fått ta över och styra lite!

Träningen har gått riktigt bra men konditionsbiten har blivit lite satt åt sidan då jag är lat av naturen 😛

Sista 4 veckorna innan SM har nog varit dem bästa på 19 år och jag känner mig I bättre form än någonsin, starkare I styrkeronden än förra året och hinderbanan känns mycket bättre än rodd 😉

Så här såg kosten och träningen ut inför sista veckan I år:

Träning
Mån: Bröst 
& posering
Tis: Chins, dips och 3 set triceps, biceps 
& posering
Ons: Helkropp tömningspass + viktbärning, Posering
Tors: Posering

Vatten och salt! 

Salt: 
Från måndag till och med onsdag lunch ska du salta rikligt på mina måltider.
På onsdag efter lunch tar jag bort all salt!
Vatten: 
8-10 liter per dag tills på onsdagskväll.
På torsdag ca 1.5 liter vatten för att sedan på fredagen bara dricka max 0.5 liter.

Mat:
Mån-Tis Vanlig frukost sen nolla kolhydraterna!

Ons
07.30 Måltid 1. 
Proteindrink, hårdbröd med kalkon, Äggvita 
Ägg helt 
5g Omega-3 
125g
11.00 Måltid 2, 
Kesella med funlight 
Alt. 25g protein 
30g Solrosfrön Alt. sötmandel
13.00 Måltid 3, 
120g Kycklingfilé 
500g Broccoli blandning

Från 15—23
 5x90g kyckling filé
 5x100g pasta, 
2st bananer
tors-fre 
500g Kycklingfilé Storkok 
500g Pasta och 300g ris 
315g (3st) Bananer om dagen!

Tävlingsdagen:
 Hotellfrukost
 Pasta, kyckling,
 Resorb, 
Bröd 
Riskakor,
 Nutella

hissen.jpg

Therese och hennes armar 😉
Rygg.jpg

Posering ska göras i sovrummet, punkt!
sidan.jpg

eller i gymmet när det är tomt 😛

Ninja Warrior Sweden

Välkommen tillbaka kan jag väl nästa skriva till mig själv…

Har som vanligt inte bloggat så mycket fast jag skulle men bättre sent än aldrig!

Har som många säkert inte vet…(eller?) varit och spelat in den Svenska versionen av Ninja Warrior som var en helt otrolig upplevelse! Mer om detta skriver jag dock inte utan det kommer att visas på kanal 5, men vet ej när.

Bara 16 dagar kvar till SM och formen börjar kännas godkänd redan så om jag var orolig för 2 veckor sedan så är jag kolugn nu, kan hoppa upp på scen imorgon utan att skämmas. Suget efter mat, glass och godis börjar sakta komma mer och mer så det ska bli skönt att kunna äta på igen!

Har kört 2 genrep och nästa kör jag/vi på söndag tänkte jag!

Film från hinderbanan genrep 2:

Min tjej har precis avslutat sin första diet och testat att tömma och ladda så jag kommer garanterat att få se mer glass och godis hemma nu 😛 Grymt jobbat av henne och tror hon är jättenöjd också fast det kommer jag aldrig att få höra…

Nu på lördag har Boxen Umeå tillsammans med Andreas Lundberg och Stefan K Nilsson fått i uppdrag att arrangera en Strongmantävling på torget i Umeå, "Landbyaden" där man bland annat ska lyfta Landbyhanteln som väger 70kg från mark upp till rakarm så många gånger som möjligt på 75 sekunder. Väldigt många kända namn i startlistan och hela 15 amatörer där många aldrig prova på att tävla i Strongman förut, respekt!

Boxen går riktigt bra och det ska bli intressant att se hur många som kommer att lösa medlemskap nu när terminen startar, kommer att bli grymt roligt med lite mer folk i gymmet även om det är rätt skönt space 😛

Poeringsrummet är i princip klart och testade lite igår men måste fixa dit bättre ljus bara.

Helgen efter SM arrangerar vi på Boxen även ett Rep-Powerkval så det får ni inte missa att anmäla er på eller komma och titta, den 13 september kör vi utanför Boxen Umeå precis som vi gjorde med Fitness Five kvalet!

ninja-warrior.jpg

Kommer att visas på Kanal 5
SM Athletic Fitness.jpg

SM Athletic Fitness
Landbyhanteln.jpg

Landbyhanteln 70kg
Boxen Umeå.png

SM och styrkeronden, tankar…

Kollade igenom mina stats och har inte förlorat en styrkerond sedan 2005 och vill såklart behålla den serien i 2 år till!

I år har jag dock inte utvecklats i varken chins eller dips och vet att det är väldigt duktiga atleter som ska tävla i år 🙂

Tobias Fahlen, Erik Anklev och Lucio Pelaez bl.a som är grymma i styrkeronden…säkert fler som jag missat och anmäler sig till årets SM!

Måste ta å sätta lite press på mig själv och hitta tillbaka till +40 chinsen och +50 dipsen!

Tror på rekordstort startfält i år och kommer att bli grymt roligt att kliva upp på scenen igen den 6 september!

Är bara fantasin som sätter stop på vart man kan träna dips:

Benpass + Video

Då var det benpass idag och efter förra passet som slutade med en ljumske som inte ville böja så var dagens benpass en liten chansning som gick hem 🙂

Körde väldigt lätt på böjen(90kg) med supersmal stans men startade med lite Zoombie Pistols och avslutade med lite vader som vanligt.

Tanken var lite hinderbana ikväll men fastnade framför fotbollsVM och det här med intervaller måsta jag ta tag i om jag ska ha en chans i hinderbanan på SM känner jag!

Kommer att arrangera lite tävlingar i Umeå med Boxen Umeå och Athletic Store i Skellefteå under sommaren, så jag hoppas ni är snabba och anmäler er till alla dessa!

19 juli – RepPower i Skellefteå
19 juli(kan bli 26 juli så jag kan vara med) – Crossfit – Betnässand
23 augusti – Strongman – Utanför glashuset, på torget i Umeå

Nytt årsPB på 50kg (55kg är mitt PB)

Fitness Five Kval Boxen, Umeå 2014

Igår arrangerade vi på Boxen sista Fitness Five kvalet inför finalen i år med strålande väder!

Jag var domare på bänken, chinsen och dipsen och passade i böjen…blev 7 timmar i solen å Bondbrännan blev som vanligt råsnygg!

6st tjejer, 10st minus 80kg killar & 8st +80kg killar tävlade å med grymma resultat!

Skulle inte förvåna mig om vi har 12st från Umeå med i finalen i år!

Ska göra mitt kval imorgon på ca 80kg och ska försöka fixa minst 130reps iaf, men ett bicepsfäste som spökar så får vi se hur det går. Tror det kommer att räcka med ca 100reps för att ta sig till final i tjocka klassen 😉

resultat Fitness Five Kval Boxen 2014.jpg

Resultat
IMG-20140606-WA0044.jpg

Bondbränna
IMG-20140606-WA0028.jpg

Kapten Haddock!