EM 2012 i Zagreb

EM 2012 I Zagreb

Kändes riktigt hedrande att få representera Sverig på EM som var den första Athletic Fitness tävlingen I historien utanför Norden!

Tack till alla från förbundet som följde med och gjorde så att vi hade full koll på allt, grymt jobbat!!!

Lyckades få med mig min träningskompis Richard Jezek som Coach och är grymt nöjd med honom! Han hjälpte till med allt och fick även hoppa in och hjälpa dem andra när dem behövde lite hjälp!

Åkte ner till Zagreb på fredagen redan då inskrivningen var 19.00 på hotell Porin. Att sitta och vänta I 3 timmar på detta var inga problem, då Europas snyggaste rumpor fanns på plats 😛

Tävlingen startade vid 18 tiden på lördagen och det var nytt då vi alltid kört på morgonen. Lite svårt med vatten och mat intaget under dagen…

Topp 3 I varje klass fick köra igenom allt på söndagen och då var det betydligt snällare regler I chinsen och dipsen(typ SM regler) och jag lyckades även där vinna styrkan på 25 chins och 44 dips, men kom sist I fysikronden och näst sist I rodden.

Sist men inte minst så gav en medalj på EM en VM plats I Madrid I oktober!!!

Alltså klar för VM och jag kommer även att köra SM I augusti. Då kommer jag att vara betydligt hårdare, starkare och bättre I rodden än på EM!

Fysikrond:
Kändes hyfsat bra innan vi gick upp på scen men efter kvarts vändningarna så plockades 3 fram direkt och varken jag eller Sewén fick chansen…då var det som bäst en 4 plats för oss innan styrkan ☹

Vägde in på 73kg och 8.7% kroppsfett vilket är ca 2.5 kg mer än förra året på SM, där jag vägde in på 70.5kg och 7% kroppsfett. Var inte lika hård som jag brukar vara på scen och hade jag legat på samma fett% som förra året hade det kanske blivit guld!

Chins:
Gick ut som nummer fem efter Sewén och efter ha sett flera blivit nerplockade innan dem kört klart så var det bara att köra superstrikta och då menar jag SUPERSTRIKTA! Gjorde 30 reps men fick 23 godkända, tydliga stopp och inget gung var tillåtet och väldigt tydligt över med hakan. Jag vann den ronden på 24 reps.

Dips:
Sewén körde som sagt före mig och efter sett hur dem dömde så var jag minst sagt väldigt osäker på hur man ska göra för att få godkänt(då har jag ju iof bara tävlat i 16 år)
Man skulle tydligen vara spikrak I kroppen och man fick inte föra rumpan framåt eller bakåt och man skulle I princip gå rakt ner under axelled och upp till raka armar. Sewén fick 20 godkända(brukar ligga på 50) så jag fick åter igen köra snorstrikt, lyckades göra 37 reps och fick 3 bortdömda, har aldrig haft så ont I axlarna efteråt…kom 3a I dipsen då det var 2 stycken som klarade 35reps. Vinst iaf I styrkeronden och grymt viktigt med 1 poäng här!

Rodd:
Kände mig väldigt lugn och hade inte så stora förhoppningar inför denna rond. Har tränat på riktigt bar med rodden och vet vart mitt max ligger. När vi skulle köra igång så fick jag frågan om vilket motstånd jag ville ha…hade ingen anning o matt man fick välja så jag körde på maxmotstånd. Gick ut på 1.30 tempo och efter ca 400m låg jag på 1.37-1.38 tempo och höll detta I ca 300m till, avslutade sista 200 på ca 1.41-1.42 tempo och spurtade ner till 1.37 sista 100m och gick I mål på 1.17.9 nytt PB och en 3 plats där jag trodde jag skulle komma sist ☺

Resultat Europa Mästerskapen i Athletic Fitness i Zagreb:

Herrar -175 8 tävlande
1: Robert Horvat
2: Kristian Sewén
3: Rookie Westin

Resultat
Chins: Rookie Westin 24 stycken
Dips: Robert Horvat & Fedir Khashalov 35 Stycken
Fysikrond: Oleg Annisimov
Rodd 1000m: 3.11.2 Kristian Sewén

Herrar +175 9 tävlande
1: Hans Egner
2: Ako Rahim
3: Martin Munz

Resultat
Chins: Martin Munz 28 stycken
Dips: Ivica Vranko 50 stycken
Fysikrond: Hans Egner
Rodd 1000m: 2.57.8 Kristjan Oras

Damer 5 tävlande
1: Helena Forsén
2: Esta Pilt
3: Sarka Pikova

Resultat
Chins: Helena Forsén 34 stycken
Dips: Helena Forsén 49 stycken
Fysikrond: Alina Cepurniene
Rodd 1000m: 3.49.1 Ann-Kristine Karlsson

topp 3.jpg

Topp 3
topp 5.jpg

Topp 5
långa topp 3.jpg

+175 topp 3
Damerna.jpg

Damerna